Redactia.ro
Home » Știri » Povestea ambulanțierului mort la Suceava. De ce a refuzat să fie internat, deși era infectat

Povestea ambulanțierului mort la Suceava. De ce a refuzat să fie internat, deși era infectat

Povestea ambulanțierului mort la Suceava

Care este, de fapt, povestea ambulanțierului mort la Suceava. Era infectat COVID-19 și a refuzat să fie internat. Care a fost motivul acestei decizii.

Marți, a fost anunțat primul cadru medical mort din cauza coronavirusului. Este vorba despre un ambulanțier din Suceava, care locuia singur. Bărbatul avea 53 de ani și nu fusese internat în spital.

Fiica ambulanțierului a sunat la 112, anunțând că bărbatul nu se simte bine. Din păcate, în mod ironic, chiar, ambulanța a ajuns foarte târziu, prea târziu pentru ca bărbatul să mai poată fi salvat.

„Din păcate ambulanţele erau blocate toate la urgenţe, majoritatea transportă pacienţi confirmaţi cu coronavirus şi stau ore întregi acolo. Ăsta e un motiv pentru care nu putem să onorăm toate solicitările.


Din păcate, cred că şi colegului meu i-a fost fatal că nu a putut să ajungă la timp ambulanţa. Nu ştiu în cât timp au ajuns colegii la el”
, a declarat, conform MEDIAFAX, Daniel Feher, lider de sindicat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava.

Coronavirus în România. Ultimele date oficiale, știri și date statistice. 4.761 de cazuri confirmate cu COVID-19, 209 de decese din cauza COVID-19

Cum s-a infectat ambulanțierului mort la Suceava. De ce a refuzat să fie internat

Din păcate, în România, 25% dintre pacienții infectați COVID-19 sunt cadre medicale. Bărbatul de 53 din Suceava lucra pe ambulanță și a luat contact atât cu pacienți cât și cu cadre medicale. Liderul de sindicat de la Ambulanţa Suceava, Daniel Feher, crede că acesta se temea să intre în spital, pentru că acolo „e dezastru”, motiv pentru care a rămas acasă.

Ambulanțierul prezentare simptome specifice de COVID 19 din 24 martie și a fost confirmat pozitiv, în urma testării, pe 30 martie. A refuzat internarea și a fost tratat acasă, unde a murit ieri.

Purtătorul de cuvânt al SAJ Suceava, dr. Adrian Sărăru, a declarat că ambulanțierul care a decedat avea probleme cardiace, dar nu grave. „S-a simțit rău, a doua zi și-a făcut testul și apoi a rămas în autoizolare. După o săptămână i-a venit rezultatul”, a spus Săraru. El a spus că din câte știe ambulanțierul lua tratament acasă, dar nu are informații din dosarul medical.

„Nu ştiu să vă spun de unde a luat, dar în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă avem cam în jur de 50 confirmaţi şi încă 15 în izolare. Dintre cei confirmaţi sunt şi persoane internate care sunt mai grav, alţii au preferat să stea la domiciliu şi bănuiesc că şi colegul care a decedat tot aşa, se temea să intre în spital, că acolo e dezastru”, a declarat Daniel Feher, lider de sindicat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava.

Echipamentele de protecţie folosite de cadrele medicale au fost de proastă calitate.

„În momentul în care le îmbrăcai se desfăceau, se rupeau în timpul transportului pacientului”, a mai explicat Feher.

Moment de reculegere în memoria ambulanțierului mort din cauza COVID-19

Sirenele ambulanțele au funcționat timp de un minut, în amintirea cadrului medical care lucra de 25 de ani la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava și moștenise meseria de la tatăl său. El a fost primul cadru medical mort din România, din cauza infecției COVID-19. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății.

Sirenele şi sistemele luminoase ale ambulanţelor au funcţionat continuu în acel minut.

Ministrul Sănătății Nelu Tataru a transmis un mesaj de condoleanțe familiei bărbatului și a spus că este alaturi de personalul Serviciului Județean de Ambulanța Suceava.

Județul Suceava este cel mai afectat de pandemia COVID-19, unde 488 de cadre medicale și auxiliare sunt infectate. Din acest motiv, la 31 martie s-a luat decizia ca municipiul Suceava și alte 8 localități limitrofe să intre în carantină totală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: