Redactia.ro
Home » Știri » Povestea bunicului Niculae, veteranul de război în vârstă de 100 de ani. Ce i s-a întâmplat în timp ce se afla la coadă la farmacie

Povestea bunicului Niculae, veteranul de război în vârstă de 100 de ani. Ce i s-a întâmplat în timp ce se afla la coadă la farmacie

Încă de la începutul pandemiei, oamenii din întreaga lume s-au confruntat cu momente dificile, pierderi și o teamă deosebită pentru propia siguranță și a celor din jur. Cei mai vulnerabili au fost însă bătrânii, care au suferit nespus în cei aproape doi ani de când viața obișnuită a devenit doar o amintire. Astăzi vă vom prezenta povestea bunicului Niculae, care și-a sărbătorit recent cea de-a 100-aniversare.

Povestea bunicului Niculae, veteranul de război în vârstă de 100 de ani. Ce i s-a întâmplat în timp ce se afla la coadă la farmacie

Povestea bunicului Niculae a fost realatată de o femeie care l-a întâlnit la coadă la farmacie pe strada Mărășești. Era o zi obișnuită, oamenii din jur aveau aceeași teamă pentru propria siguranță cu suntem deja familiari în priviri, iar bătrânul s-a apropiat fără mască sau mănuși de ei.

Femeia în cauză nu a putut să nu observe vârsta înaintată a acestuia, așa că i-a oferit locul său la coadă. Chiar dacă așteptase deja destul de mult, câteva minute în plus nu însemnau mare lucru dacă știa că îl poate ajuta pe bătrân.

„De nicăieri, apare un bătrân.
Nici nu bagă de seamă oamenii care așteaptă afară, căci distanțarea socială ne-a făcut să stăm răsfirați și rătăciți pe sub geamurile farmaciei. Și pentru că era rândul meu să intru, spun bătrânului.. hai moșu, intră matale înainte! ”, și-a început aceasta relatarea.

Gestul femeii nu a fost apreciat și de restul persoanelor aflate la coadă, care au fost chiar revoltate de faptul că bătrânul a avut șansa să intre înaintea lor în farmacie. O altă femeie a mers atât de departe încât nu l-a lăsat să intre, încercând să-i ia locul fără să țină cont de vârsta sa înaintată.

Nu a fost însă lăsată să facă acest lucru, deoarece doamna care îi cedase inițial bărtânlui locul inițial a ripostat imediat. I-a luat apărarea, a înceracat să-și stăpânească emoțiile negative și repulsia pe care o simțea în acel moment și a redus-o pe femie la tăcere.

„ Din spate se aude o voce de femeie isterică:
– Păi ce faci doamnă? Și noi așteptăm la coadă! Și dă să între înaintea bătrânului în farmacie.
M-am uitat spre ea, am vrut să-i explic și să-i spun mai multe, însă în fața chipului său urâțit de sufletul pe care-l poartă degeaba, am simțit cum mi se terminaseră și cuvintele și bunul simț. Am reușit să-i spun doar atât, să tacă.”, a continuat aceasta.

Bunicul Niculae trăiește singur și modest, însă nu cere ajutorul celor din jur

Ulterior, femeia a aflat și întreaga poveste a bunicului Niculae și a dorit ca o țară întreagă s-o afle. Bărbatul este veteran de război, iar ultimii ani din viață și-i petrece singur, deoarece soția sa a decedat cu mult timp în urmă. Nu are nici copii sau nepoți, însă își duce viața cum poate mai bine. Chiar dacă condițiile de trai în aceste vremuri nu sunt deloc ușoare, acceptă cu demnitate situația și nu se plânge.

„Bunicul Niculae are 100 de ani și poartă în piept Virtutea Militară, după ani petrecuți pe fronturi din Rusia, Ucraina, Germania. Este poate printre ultimii veterani de război în viață, locotenent colonel în rezervă, iar anul trecut a devenit și Cetățean de Onoare al orașului. L-am întrebat dacă are bani pentru medicamente, iar cu o modestie usturătoare mi-a spus că nu-s scumpe. N-avea mască pe față, n-avea nici mănuși, căci n-a găsit de cumpărat. Tocmai ce primisem azi vreo câteva măști pentru adăpost, i-am pus una pe chip și încă două în buzunar. Știa că n-are voie pe stradă, dar ieșise doar până la farmacie.
Poate nu-i lipsește nimic sau poate-i lipsesc mai multe, noi o să-i facem mâine niște cumpărături ca să nu mai iasă deloc din casă. Băbuța lui a murit demult, copii n-are, știm doar că o nepoată îi poartă de grijă.”, a mai spus femeia.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: