Redactia.ro
Home » Sport » Povestea dramatică a lui Gică Hagi. ”Primul fiu a murit la 9 luni și îl chema tot Gheorghe!”

Povestea dramatică a lui Gică Hagi. ”Primul fiu a murit la 9 luni și îl chema tot Gheorghe!”

Gheorghe Hagi, frate mort

Puțini știu povestea dramatică a lui Gică Hagi. “Regele” vorbește foarte rar despre tragedia prin care a trecut familia sa.

Gheorghe Hagi are două surori mai mari, dar a avut și un frate pe care nu l-a cunoscut niciodată. Copilașul a murit la vârsta de 9 luni. Părinții îi puseseră numele Gheorghe. De aceea, “Regele” a primit același nume, chiar dacă în tradiția populară se spune că acest lucru aduce ghinion.

“Eu am fost şi cel mai mic, am fost răsfăţat mai ales că, înainte să apar eu, părinţii mei au mai avut un băiat, între cele două surori ale mele, care a murit la 9 luni! Băiatul care s-a stins purta tot numele Gheorghe! Era o superstiție, nu era bine să pui același nume unui alt copil. Dar așa a ales tata, nu i-a fost frică de aceasta superstiție”, spunea Gheorghe Hagi, în urmă cu ceva vreme într-o emisiune TV.

Unul dintre cele mai fericite momente în familia Hagi a fost pe 5 februarie 1965, când s-a născut încă un fiu.

“Când m-am născut, tata nu știa că o să fiu băiat. S-a bucurat foarte mult, a cinstit moașa cu mulți bani, foarte multi bani pentru vremea aia”, povestea fostul fotbalist în emisiunea realizată de Florin Călinescu.

Hagi: “Am fost o bijuterie pentru tata”

Încă din primii ani de viață, Gheorghe Hagi a fost cel mai răsfățat membru al familiei. Și-a petrecut copilăria în comuna Săcele, județul Constanța. Nu i s-a refuza nimic, iar tatăl său l-a privit ca pe o adevărată bijuterie. Era pasionat de vânătoarea de iepuri, campionat de copcă dar și de fotbal. La doar 3 ani le-a cerut părinților o minge.

“Eu m-am născut să joc fotbal, le-am arătat acest lucru părinţilor prin toate manifestările mele. Primul cadou – şi singurul pe care li l-am cerut vreodată! – a fost o minge. Am primit-o când aveam 5 ani, deşi o cerusem la 3. În perioada aceea ne apropiam de calificarea României la Mondialul din 1970 şi toată lumea spunea: „Dobrin e mai bun ca Pelé!“. Noi n-aveam televizor, era doar din auzite”, a declarat Hagi, pentru Adevărul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: