Redactia.ro
Home » Sport » Turcii nu l-au uitat pe Hagi! Ce mesaj au avut la 19 ani de la retragerea “Regelui”

Turcii nu l-au uitat pe Hagi! Ce mesaj au avut la 19 ani de la retragerea “Regelui”

Gheorghe Hagi, Galatasaray, retragere,

Turcii nu l-au uitat pe Hagi. La 19 ani de la retragerea “Regelui” cei de la Galatasaray au avut un mesaj special pentru român.

Pe 26 mai 2001, Gheorghe Hagi intra pentru ultima dată pe teren. A jucat în meciul Galatasaray-Trabzonspor, 4-0. Atunci marca și două goluri. Turcii nu l-au uitat niciodată pe fostul internațional român, iar astăzi au postat un mesaj pe rețelele de socializare.

„Legenda lui Galatasaray și-a încheiat cariera pe 26 mai 2001 și a adunat o colecție de goluri și trofee și sute de clipe memorabile. Nu te vom uita niciodată, Profesor Hagi!”, este mesajul postat de Galatasaray.

“Regele” a jucat 5 ani pentru echipa din Turcia. S-a transferat de la Barcelona în 1996, și spunea că a fost cea mai bună decizie pe care a luat-o. A câștigat 10 trofee cu turcii. 4 titluri de campion al Turciei, două Cupe ale Turciei și două Supercupe ale Turciei, plus Cupa UEFA și Supercupa Europei. Românul a revenit apoi de două ori pe Cim Bom Bom din postura de antrenor. În sezonul 2004 -2005 și în sezonul 2010-2011.

Hagi a rămas unul dintre cei mai iubiți jucători din Turcia

De-a lungul carierei, Hagi a fost ales de şapte ori cel mai bun jucător român al anului. De asemenea a fost inclus de FIFA pe lista primilor 100 de fotbaliști din istorie. A jucat pentru România la trei Campionate Mondiale (1990, 1994, 1998) dar și la trei Campionate Europene (1984, 1996, 2000). A îmbrăcat tricoul naționalei de 125 de ori și a marcat 35 de goluri. În anul 2003, FRF l-a desemnat cel mai bun jucător român din ultimii 50 de ani. În cariera sa a mai jucat la Farul Constanța, Sportul Studențesc, Steaua, Real Madrid, Barcelona și Brescia.
În 2009 a fondat clubul Viitorul Constanța, unde este proprietar și președinte. Are și o academie de fotbal, care îi poartă numele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: