Redactia.ro
Home » Știri » Povestea dură a tatălui din Vaslui care creşte singur 4 copii, în timp ce soţia e badantă în Italia. Din 22 ani de căsnicie, doar 5 au fost împreună

Povestea dură a tatălui din Vaslui care creşte singur 4 copii, în timp ce soţia e badantă în Italia. Din 22 ani de căsnicie, doar 5 au fost împreună

Astăzi, din Vaslui sunt plecați temporar la muncă în străinătate 3.700 de oameni, potrivit datelor Institutului Național de Statistică și peste 1.500 definitiv. Există și un procentaj mic, pe care specialiștii îl estimează undeva la 15%, fiindcă nu există date oficiale, de copii care sunt crescuți de tată.

Aşa se întâmplă şi în cazul lui Petronel Rusu, din satul Valea Mare, care aparține de orașul Negrești, județul Vaslui. El, singur, are grijă de cei 4 copii ai familie, pentru că soţia lui lucrează ca badantă în Italia.

S-a întors el din „Cizmă”, a plecat ea

Prima dată, Petronel a lucrat el în Italia. S-a întors când „s-a stricat treaba” și a plecat ea. De vreo zece ani, Ionela muncește în Alessandria, Italia. Raza cercului, până la casa părintească, n-o mai străbat cu piciorul, ci o amăgesc cu lungi telefoane și conferințe video.

Așa au rezistat împreună. Din două decenii, 17 ani au fost plecați, când unul, când altul, și cumva au reușit să rămână familia Rusu, solidă, cu copii mici, și apoi tot mai mari, aproape de a fi la casa lor. Într-un județ în care în fiecare an spre 500 de cupluri semnează actele de divorț, Petronel și Ionela sunt doi învingători, potrivit Libertatea.

Soţia vine acasă în concedii, poate o lună întreagă pe an. Și plecarea e la fel de dureroasă de fiecare dată. „Nici nu mă uit când își face bagajele, de ce să-mi fac rău?

S-a dus la microbuz, am condus-o, după care ajungi acasă, încerci să nu mai vorbești nici cu tine, nici cu nimeni. Parcă visezi, dar după ce s-a îndepărtat, deja îți aduci aminte de ce a plecat, ce rămâne în urmă. O săptămână-două, nu ești în apele tale”, mai povestit bărbatul pentru sursa amintită.

Au reuşit să fenteze divorţul

Ionela și Petronel se iubesc și își cresc copiii, unul dintr-o țară, altul din alta. „Nu suntem geloși, noi știm o chestie numai a noastră. Mai sunt așa discuții, dar nu s-a întâmplat nimic. Dacă ea se ducea pentru treaba asta, nu mai trimitea nici bani acasă și acum poate nu mai aveam ce discuta”, a mai afirmat Petronel.

Crede că nu e vreo rețetă secretă, pur și simplu și-au dorit să fie împreună și cu hotărârea asta în minte, n-ai cum să nu reușești. Aşa, au reuşit să nu divorţeze: „Se destramă relația la cine nu are în cap nimic. Odată ce ții legătura, faci planuri de viitor, n-are cum să se distrugă. Noi suntem o familie. Am ținut unul la altul, ne-am văzut de treabă”.

Bărbatului nu-i e rușine să spună că face de toate. Nu permite nimănui să ia în râs implicarea lui: „Eu nu discut cu nimeni, sunt treburi personale. Lumea știe că eu fac ce fac, că n-am pe altcineva să vină să-mi facă mie de mâncare”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: