Redactia.ro
Home » Sport » Povestea emoționantă a unei sportive fără un picior! Ce premiu a câștigat

Povestea emoționantă a unei sportive fără un picior! Ce premiu a câștigat

Gui Yuna, Olimpiada Atena, jocurile Paralimpice, China

Gui Yuna a fost din nou pe prima pagină a ziarelor, după ce a câștigat un concurs de culturism, chiar dacă nu are un picior. Nimeni nu-i dădea vreo șansă, dar chinezoaica a dovedit tuturor că orice este posibil.

În 2004, Gui Yuna a participat la Jocurile Paralimpice de la Atena (proba de săritură în lungime), dar și la Olimpiada de la Beijing. Apoi a decis să schimbe sportul pe care îl practica și a ales culturismul. O decizie îndrăzneață au spus toți. Anul trecut, în luna octombrie, sportiv din China a câștigat la Beijing un concurs de culturism, dovedind tuturor că poate face orice își dorește.

„Sportiva de 35 de ani a câștigat premiul la culturism, iar fosta participantă de la Jocurile Paralimpice are o poveste care inspiră și care a devenit virală în China”, au scris cei de la Channel News Asia.

Yuna a fost batjocorită ani de-a rândul

Gui Yuna și-a pierdut piciorul drept într-un accident. La doar 7 ani a fost lovită de un camion. Ani de-a rândul a avut de suferit din cauza răutății oamenilor din jur. Mai ales în anii de școală când colegii râdeau de ea. A găsit însă forța de a merge mai departe.

„Poate că nu am câștigat datorită profesionalismului sau a mușchilor, ci datorită încrederii și a curajului de a urca pe scenă și de a mă arăta în fața tuturor. În școală, eram numită ‘șchioapă’ sau ‘pisică cu trei picioare’. De cele mai multe ori, era vorba de un limbaj abuziv și, uneori, abuz fizic. Prima dată când m-au făcut să cad am plâns, dar am început să mă obișnuiesc cu ideea. M-am gândit că mă pot batjocori cât vor, pentru că am o inimă curajoasă. Mulți oameni spun că soarta a fost nedreaptă cu mine, dar nu cred. Sunt recunoscătoare pentru că am avut aceste greutăți. De ce spun asta? Pentru că așa am reușit să cresc, am devenit mai puternică și m-au făcut să fiu ce sunt azi”, a spus sportiva.

Chinezoaica a povestit că a întâmpinat probleme și atunci când a vrut să se angajeze.

„Îmi spuneau că le afectez imaginea. Am încercat la peste 20 de companii și toate au spus același lucru”, a mai povestit Yuna.

Chinezoaica a crescut în orașul Nanning. Tatăl său a murit înainte ca ea să se nască. Și-a început cariera în sportul paralimpic în 2001. Trei ani mai târziu, la Olimpiada din Grecia a terminat pe locul 7 în proba de săritura în lungime. Patru ani mai târziu a participat și la Olimpiada de la Beijing la două probe. Săritura în înălțime și la tir cu arcul.

“Ochii i s-au umplut de lacrimi lui Gui Yuna, în timp ce povestea cum și-a pierdut piciorul drept după un accident și modul în care era batjocorită la școală de copiii, care îi luau cârja pentru a o face să cadă. Acum nu și-ar mai permite”, au mai scris jurnaliștii chinezi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: