Redactia.ro
Home » Sport » S-a stabilit! Când se vor disputa JO 2021

S-a stabilit! Când se vor disputa JO 2021

Jocurile Olimpice 2020, sondaj

S-a stabilit. CIO și Comitetul japonez de organizare au decis ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să se desfășoare în perioada 23 iulie – 8 august 2021.

Jocurile Olimpice ar fi trebuit să se desfășoare anul acesta în perioada 24 iulie – 9 august 2020, în Japonia. Din cauza pandemiei de coronavirus s-a decis amânarea acestora cu un an. Inițial au fost mai multe propuneri pentru noua perioadă. În final, Comitetul Olimpic internațional și Comitetul japonez de organizare au luat decizia ca acestea să aibă loc în perioada, 23 iulie – 8 august 2021. Jocurile Paralimpice se vor organiza între 24 august şi 5 septembrie 2021.

„Sunt ok psihic că s-au amânat Jocurile Olimpice pentru la anul. Nu mi-ar fi plăcut să se organizeze anul acesta. Aș fi ajuns nepregătit, neavând competiții înainte. Acasă îmi păstrez tonusul, mobilitatea, îmi mențin greutatea cu alimentație sănătoasă. Un an e suficient ca să mă pot pregăti”, a dezvăluit gimnastul, Marian Drăgulescu, pentru Digi Sport.

S-a stabilit noul calendar

Inițial Japonia a refuzat reprogramarea competiției. Premierul japonez spunea că după părerea sa Jocurile Olimpice ar trebui să se organizeze potrivit programului, în 2020. Mai multe țări au luat însă atitudine. Canada și Australia au fost primele care au anunțat că nu vor participa. Până la urmă premierul Japoniei, Shinzo Abe a declarat că după o discuție cu preşedintele CIO, Thomas Bach s-a decis ca olimpiada să fie amânată.

Flacăra olimpică a ajuns în Japonia

Pe data de 20 martie, flacăra olimpică a ajuns din Grecia în Japonia, la Fukushima. Aici va sta o lună. Traseul flăcării includea mai multe zone din Japonia. Din cauza pandemiei, festivitățile care erau programate au fost restrânse semnificativ. Chiar dacă existau restricții, peste 50 de mii de japonezi s-au adunat în orașul Sendai pentru a admira și a fotografia flacăra olimpică, numită “flacăra reconstrucției”. Până acum, din 1896 olimpiada nu a fost amânată niciodată. Trei ediții au fost însă anulate din cauza războiului. (1916, 1940 şi 1944)

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: