Redactia.ro
Home » Stil de viață » Povestea inedită a unui bărbat care plantează crizanteme gratis în memoria mamei sale: „Mă vede din Cer”

Povestea inedită a unui bărbat care plantează crizanteme gratis în memoria mamei sale: „Mă vede din Cer”

Florin plantează flori gratis pentru a-și aminti de mama sa.

Florin Oprița, un nume predestinat să fie asociat cu lumea florilor, a avut o transformare remarcabilă de la munca în construcții în străinătate la pasiunea pentru floricultură. Revenit acasă, în Sibiu, după experiențe de muncă în Germania, Italia și Spania, Florin a găsit în floricultură nu doar o sursă de trai, ci și o a doua șansă la viață. „Era să mor, am fost foarte bolnav. Când m-am pus pe picioare, m-am apucat de floricultură. Cu mâna pe inimă, spun că florile mi-au salvat viața.”

Aflat la doar 5 minute de Sibiu, în localitatea Cristian, Florin și-a construit o seră unde cultivă flori, având alături soția sa, Andreea, pe care o consideră „cea mai frumoasă floare din lume.” Trecând de la un șantierist cu gletieră și lopată la un floricultor cu săpăligă, stropitoare și foarfece de grădină, Florin Oprița și-a găsit drumul într-o lume plină de culoare și frumusețe.

Florin plantează crizanteme gratis în memoria mamei sale

Viața lui Florin s-a schimbat dramatic după ce a fost victima unui furt de unelte și a unei roabe. Hotărât să-și protejeze munca, Florin a adus un microbuz în care doarme noaptea și a devenit gardianul propriului său paradis colorat. „Sunt luni de zile de când nu am mai dormit acasă, în pat. Nu am ce face, trebuie să-mi protejez munca.” Faptul că nu poartă ranchiună celor care l-au furat arată măsura sufletului său generos.

În fiecare toamnă, Florin Oprița dedică un gest emoționant în amintirea mamei sale, fostă angajată a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Plantând crizanteme colorate în fața Unității de Primiri Urgențe, Florin aduce omagiu mamei sale, care a lucrat în cadrul spitalului timp de 33 de ani, dar nu a apucat să se bucure de pensie. „Toamna, aduc aceste flori cu gândul la ea, că mă vede din Cer. Vreau să știe că am rămas același om bun, că încă sunt băiatul ei.”

Florin primește o mână de ajutor și din partea soției sale

Împreună cu soția sa, Andreea, Florin descarcă și plantează crizantemele în fața spitalului, oferind o rază de culoare și speranță celor care trec pragul Unității de Primiri Urgențe. Deși munca sa înseamnă noapte de veghe pentru a proteja florile de eventuale furturi, Florin nu se plânge. „Or fi fost unii mai sărmani decât mine.” Gestul său devine o sursă de bucurie pentru pacienți, familii și personalul medical.

Povestea lui Florin Oprița demonstrează că florile nu sunt doar obiecte decorative, ci pot salva vieți și inspira generozitate. În ciuda provocărilor, Florin continuă să împărtășească bucuria culorilor și frumuseții naturii, aducând un zâmbet pe chipurile celor care trec pe lângă florile sale.

Dacă doriți să cumpărați flori de la Florin Oprița și să împărtășiți din pasiunea lui pentru floricultură, îl puteți găsi în fiecare sâmbătă la Piața Volantă Transilvania sau vinerea, în curtea Consiliului Județean Sibiu, alături de alți producători locali. Acești oameni harnici nu uită că bucuria muncii lor trebuie împărtășită cu comunitatea, aducând astfel lumină și culoare în viețile celor din jur.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini