Redactia.ro
Home » Știri » Povestea lui Tomiță din Filiași, tatăl a 3 copii, care adună monede de 50 de bani pentru a supraviețui: ”Poate iau o pâine”

Povestea lui Tomiță din Filiași, tatăl a 3 copii, care adună monede de 50 de bani pentru a supraviețui: ”Poate iau o pâine”

Viața poate părea destul de grea pentru unele persoane, iar acesta este și cazul lui Tomiță, tatăl a trei copii din Filiași. Bărbatul a emoționat o comunitate întreagă cu povestea lui, după ce un om cu suflet mare a luat decizia de a sta alături de el și de a-l asculta.

În vremurile grele în care ne aflăm, din ce în ce mai multe persoane au probleme cu locurile de muncă și cu banii, tocmai de aceea tot mai mulți ajung să cerșească pe marginea străzii sau pe la gurile de metrou. Totuși, Tomiță nu dorește nimic pe gratis, ci este dispus să facă orice îi stă în putință pentru a obține câțiva lei cu care să cumpere o pâine.

Povestea emoționantă a lui Tomiță

Bărbatul își petrece majoritatea timpului în fața unui supermarket din Filiași, unde se oferă să îi ajute pe oameni și să le care bagajele în schimbul monedelor de 50 de bani pe care le folosesc pentru a lua un cărucior de cumpărături. Unii sunt darnici cu el, în timp ce alții îl agresează și îi vorbesc urât.

„Astăzi, nu am găsit nimic de lucru și l-am rugat dacă îi pot căra bagajele sau să-i duc căruciorul. Luam ăia 50 de bani, așa poate reușesc să iau o pâine! Eu, cer la lume… de muncă. Sunt un amărât, fără școală, nu pot lucra cu carte de muncă dar pot fi bun la toate. Car, sparg lemne, curăț mașini și pot face lucruri pe care dvs poate nu le faceți! Eu sunt copilul nimănui, înțelegeți probabil! Dacă la rândul meu am avut curajul de a face copii, ce să fac? Să-i las ai nimănui să aibă aceeași soartă?”, a declarat Tomiță în fața celui care s-a oprit să îl ajute.

De multe ori tatăl merge la copiii săi fără nimic, deoarece oamenii nu sunt mereu darnici cu el, dar asta nu îl demoralizează. În fiecare zi se trezește de dimineață și încearcă să își găsească ceva de muncă pentru a rezolva problema financiară pe care o are.

Surpriză neașteptată pentru Tomiță

În timp ce vorbea cu bărbatul care s-a oprit să îl asculte, Tomiță a povestit faptul că ai săi copii nu știu că tatăl lor este un cerșetor, deoarece se teme că dacă ar afla, acestora le-ar fi prea rușine. Binefăcătorul său a luat decizia de a-l ajuta cât de cât și l-a dus în supermarket, unde i-a cumpărat un coș cu produse pe care să le ducă acasă copiilor săi.

„L-am lăsat să-și ia tot ce-i trebuia. “Scutece nr. 3, ulei, pâine, două sticle cu lapte și 3 kg cartof!”

– Asta-i tot ce aveți nevoie?

– Dar credeți dvs că am intrat să vă sărăcesc?

Deși îi dădusem mână liberă, a ales doar ce i-a trebuit, apoi s-a oprit. Stopul a fost rușinea! Văzând asta, am luat un cărucior de mână și am pus în el ce am crezut de cuviință”, se arată în postarea devenită virală pe Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: