Redactia.ro
Home » Știri » Povestea lui Tudor, un om al străzii. Este grav bolnav și cerșește mâncare pentru copiii lui

Povestea lui Tudor, un om al străzii. Este grav bolnav și cerșește mâncare pentru copiii lui

GALERIE FOTO (3)

Să nu ai un acoperiș deasupra capului este o adevărată traumă, dar această problemă este răspândită în țara noastră. Indiferent de problemele pe care le-au avut, sunt mii de oameni care nu au o casă în care să locuiască.

Povestea lui Tudor, un om al străzii

Tudor este unul dintre aceștia. Este un bătrân de 65 de ani căruia i s-a luat casa. Copiii acestuia sunt și ei pe drumuri.

Pe lângă faptul că trebuie să își ducă existența pe străzi în fiecare zi, Tudor suferă și de mai multe probleme de sănătate: Are ciroză, diabet și arterită și fierea scoasă.

Mai mult decât atât, el a fost și victima unui furt, când a rămas într-o noapte în parcul Cișmigiu din București să doarmă. Cineva i-a furat geanta în care avea toate actele sale, toată viața: pozele, buletinul, certificatul de naștere.

Cum e să nu ai un acoperiș deasupra capului

Atunci când vine iarna, Tudor reușește să supraviețuiască stând într-o casă părăsită. În timpul stării de urgență, el a primit și amendă pentru că era pe stradă la o oră la care cei în vârstă trebuiau să fie acasă. Dar el nu are casă.

Pentru că nu mai are acte, nu poate să fie internat în spital, deși are atâtea probleme de sănătate. Iar pentru a-și face acte noi, are nevoie de niște bani de care nu dispune nici măcar pentru mâncare.

El acum așteaptă în fiecare zi, între 13 și 15 în zona Universitate din București cu caserole goale și așteaptă ca cineva cu suflet mare să îi dea ceva de mâncare. Nu face asta doar pentru el, ci și pentru copiii lui, care sunt în aceeași situație.

Numai în București există peste 5.000 de oameni ai străzii, care nu au unde să se ducă în fiecare noapte. Acum, situația este și mai grea din cauza coronavirusului, pentru că ei pot lua infecția cel mai ușor. Există niște asociații care se ocupă de acești oameni ai străzii și le oferă adăpost, dar fondurile lor sunt limitate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: