Redactia.ro
Home » Știri » Capitala nu mai are locuri la ATI. Astăzi avem primul pacient bolnav de COVID-19 transportat de urgență din București către un alt spital

Capitala nu mai are locuri la ATI. Astăzi avem primul pacient bolnav de COVID-19 transportat de urgență din București către un alt spital

Capitala nu mai are locuri la ATI. Astăzi avem primul pacient bolnav de COVID-19 transportat de urgență din capitală către un alt spital

S-a tot repetat că nu mai sunt locuri pe secțiile de terapie intensivă din capitală iar pacienții care se află în stare gravă, infectați cu noul coronavirus, nu mai pot beneficia de o monitorizare specializată.

Insuficiența paturilor de pe secțiile ATI i-a determinat pe medicii din capitală să ceară transferul de urgență a unui pacient infectat, aflat în stare gravă.

Primul pacient în stare gravă transportat din capitală

Pacientul intubat și ventilat mecanic  va fi transportat de urgență cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, desigur însoțit de echipaj medical UPU-SMURD București.

“Ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul coronavirus, pentru îngrijirea și monitorizarea optimă a acestora, în cursul acestei zile, respectiv 24 iulie 2020, la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului a unui pacient de la secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești din București, respectiv Spitalul Universitar de Urgență către Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova”, anunță DSU pe pagina de Facebook.

Capitala a rămas fără paturi la ATI  de o săptămână

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat în urmă cu o săptămână că situația din București este mai mult decât îngrijorătoare din cauza crizei COVID-19 și că nu mai sunt paturi  disponibile la terapie intensivă.

Arafat a spus că în cazul în care Bucureștiul se va afla în imposibilitatea de a trata un bolnav în stare gravă, pacientul va fi transportat de urgență către un alt spital din țară unde sunt paturi libere.

O altă soluție propusă de secretarul de stat a fost aceea de a se crea paturi de ATI care să fie dotate cu ventilatoare. Problema nu ar fi stocul de ventilatoare ci a personalului insuficient.

Numărul cazurilor de COVID-19 se află în plină creștere. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 22.532 de teste, dintre care 9.693 la cerere și confirmându-se pozitive 1.119 cazuri. La terapie intensivă sunt internați în stare foarte gravă 301 pacienți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: