Redactia.ro
Home » Știri » Povestea medicului care a decis să meargă în Moldova să dea ajutor, la o zi după întoarcerea din Italia. „Moldova e acasă. Vreau să îmi ajut frații”

Povestea medicului care a decis să meargă în Moldova să dea ajutor, la o zi după întoarcerea din Italia. „Moldova e acasă. Vreau să îmi ajut frații”

Povestea medicului care a decis să meargă în Moldova să dea ajutor, la o zi după întoarcerea din Italia. „Moldova e acasă. Vreau să îmi ajut frații”

Din țara noastră au plecat spre Italia 15 medici, pentru a-i ajuta pe italieni să facă față pandemiei de coronavirus și cazurilor în continuă creștere. Pe 25 aprilie ei și-au încheiat misiunea și s-au întors în țară. Printre aceștia, se afla și Maria, un medic care deși tocmai fusese în Lombardia pentru a da o mână de ajutor, a decis să plece si în Republica Moldova, când a auzit că este nevoie de personal.

Ceea ce a trăit în Italia a impresionat-o profund, așa că atunci când a auzit vestea că și în Republica Moldova este nevoie de medici, nu a stat pe gânduri și a decis să meargă. Asta pentru că știa diferența pe care orice pereche de mâini o poate face în această situația de criză sanitară.

Cum a fost experiența din Italia

Credea că după 21 de ani petrecuți printre oamenii bolnavi, ajutându-i, nimic nu o mai poate mișca. Nimic mai greșit, pentru că ceea ce a găsit în Italia a schimbat-o pentru totdeauna, după cum spune chiar ea. Acel strigăt disperat după viață, felul în care oamenii se atârnau de supraviețuire a impresionat-o profund. Realitatea a lovit-o abia când a intrat în saloane și a văzut starea în care erau bolnavii.

„Știam că pacienții sunt în stare foarte gravă, dar mi-am dat seama de nivelul tragediei abia când am pășit în saloane. Erau zeci de persoane care respirau doar cu ajutorul aparaturii medicale. Mulți dintre ei nu puteau vorbi, dar vedeam în privirea lor acel strigăt după ajutor care spunea: Vreau să trăiesc!”, a declarat Maria, potrivit unei postări a Ministerului Afacerilor Interne.

A plecat și în Moldova să ajute

Pe 25 aprilie întreaga echipă de medici a României s-a întors din Peninsulă, iar la o zi după aceea s-a aflat că este neveoie de ajutor și în Republica Moldova. Chiar dacă își petrecuse ultimele 18 zile aproape în totalitate în spitalele Italiei, Maria s-a înscris pe lista celor care urmau să meargă în Moldova.

„- Eu merg, a zis imediat Maria.
– Dar tocmai ce te-ai întors din Italia, nu vrei să stai acasă o perioadă să te odihnești?
– Vreau să merg în Moldova, pentru că Moldova e acasă! Dar nu să mă odihnesc, ci să-mi ajut frații”, a explicat medicul, potrivit MAI.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: