Redactia.ro
Home » Știri » Povestea polițistului român care a înviat din morți, după o noapte întreagă de stat la morgă. Cine i-a observat primele mișcări de viață: „S-a uitat la mine”

Povestea polițistului român care a înviat din morți, după o noapte întreagă de stat la morgă. Cine i-a observat primele mișcări de viață: „S-a uitat la mine”

GALERIE FOTO (2) Povestea polițistului român care a înviat din morți! Declarat decedat, a stat 12 ore la morgă. Cine i-a observat primele mișcări de viață: „S-a uitat la mine”

Povestea polițistului român care a înviat din morți! Declarat decedat, a stat 12 ore la morgă. Iată cine l-a salvat și cine i-a observat primele mișcări de viață.

Povestea polițistului român care a înviat din morți, după o noapte întreagă de stat la morgă. Cine i-a observat primele mișcări de viață: „S-a uitat la mine”

Titus Honceriu, fost polițist de la Rutieră, are o poveste de viață impresionantă. Declarat mort, a stat 12 ore la morgă, a trecut prin 16 intervenții chirurgicale și a fost diagnosticat cu o boală gravă.

Însă ziua de 6 iunie 1972 e o zi pe care nu o s-o uite niciodată. În ziua în care Fidel Castro, președintele Cubei,  a venit în România, coloana oficială spre aeroportul Otopeni era condusă chiar de Titus Honceriu, de la Miliția Rutieră București. Pe atunci, avea 29 de ani.

„Eram în misiune oficială, cu viteză, cu sirenele pornite, când din curtea CAP-ului Otopeni a ieșit o căruță cu doi cai. Nu am mai avut timp să frânez, cred că erau doar șapte metri între mine și atelaj. Am intrat în plin în căruța trasă de caii speriați, căruța s-a rupt. Inițial, nu am știut ce s-a întâmplat. M-am ridicat, aveam casca pe cap, dar după câteva clipe mi-am pierdut vederea, m-au cuprins durerile”, a declarat Titus Honceriu, pentru Adevărul.

Ajuns la Floreasca, medicii au crezut că Titus nu o să supraviețuiască.

„Am fost operat în fața studenților la medicină, ca material didactic, iar ei luau notițe. Aveam șapte coaste rupte, explozie de lob hepatic… Au venit cei mai buni chirurgi: Octav Constantinescu și Zeno Popovici. La finalul operației nici nu m-au mai cusut cum trebuie, credeau că voi muri oricum”, a mai povestit bărbatul, potrivit sursei menționate.

Ulterior, a fost declarat mort și dus la morgă.

„Am stat acolo toată noaptea, nu îmi amintesc nimic. Dimineață însă, a venit un brancardier. Aducea trupul unei femei care se otrăvise. S-a uitat la mine, a văzut că mișc și i-a alarmat pe toți. M-au dus în Reanimare și mi-am revenit. Fusesem în moarte clinică”, a mai spus el.

Pe brancardierul acela nu a ajuns să îl cunoască niciodată, iar acesta este cel mai mare regret al fostului polițist care a apucat să ajungă, astfel, la vârsta de 79 de ani.

Foto: Facebook/T.H.
Povestea polițistului român care a înviat din morți! Declarat decedat, a stat 12 ore la morgă. Cine i-a observat primele mișcări de viață: „S-a uitat la mine”
Foto: preluare colaj Playtech
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: