Redactia.ro
Home » Știri » Povestea tristă a unei femei care trăiește într-un cătun uitat de lume. Are o pensie de doar 15 lei

Povestea tristă a unei femei care trăiește într-un cătun uitat de lume. Are o pensie de doar 15 lei

Pensia de urmas in Romania a ajuns in unele cazuri de domeniul ridicolului. Cu numai 15 lei pe luna, o femeie din judetul Alba isi duce traiul greu, intr-o casa pe varf de munte.

Autoritatile din Romania cu siguranta ca nu stiu ce inseamna traiul cu doar 15 lei pe luna, Insa tanti Fica da. Din pacate, batrana de 76 de ani nu are niciun fel de ajutor si este nevoita sa traiasca din pensia de urmas a sotului decedat in urma cu 7 ani, in cazul in care postasul satului se incumeta sa urce muntele pana la femeie.

Tanti Fica nu are copii

Batrana din catunul Fantanele nu are nici macar copii, nu mai vorbim de nepoti, astfel ca, femeia nu are parte de ajutor din familie, Daca pe timpul verii tanti Fica este ajutata de un vecin din apropiere care are grija de animale, iarna lucrurile sunt extrem de grele. Insa, strigatul de ajutor al batranei a ajuns pe retelele de socializare, unde au inceput sa se adune importante sume de bani pentru mancare si haine pentru tanti Fica din Fantanele. In plus, oamenii s-au oferit sa ii plateasca femeii curentul si restul utilitatilor.

“Am rugămintea cei ce doresc sa o ajutați pe tanti Fica cu alimente lucru asta sa fie făcut luna de luna și sa comunicam cum o sa facem lucru asta sa nu ii ducem toții odată alimente pentru ca nu are cum sa le consume pe toate, eu o sa țin legătură cu ea și în funcție de nevoile/necesitățile dânsei o sa va anunț și dacă o puteți ajuta la momentul respectiv va stau la dispoziție cu detalii. Maine o sa deschid un cont bancar unde se pot dona anumite sume de bani, cu banii strânși sa ii putem cumpăra o soba și alte bunuri de care mai are nevoie”, a scris initiatorul campaniei, Bogdan Cristea, pe Facebook.

 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: