Redactia.ro
Home » Sport » Povestea uimitoare care se ascunde în spatele unei fotografii antologice: Ilie Dumitrescu, de la copil de mingi la legendă a fotbalului românesc

Povestea uimitoare care se ascunde în spatele unei fotografii antologice: Ilie Dumitrescu, de la copil de mingi la legendă a fotbalului românesc

GALERIE FOTO (2) Ilie Dumitrescu copil

În arhivele Gazetei Sporturilor se găsește o fotografie din anii ’80, o imagine care surprinde un tânăr Ilie Dumitrescu pe marginea terenului de fotbal de la Ghencea. În acea perioadă, Ilie era copil de mingi și privitor pasionat al unui duel dintre Septimiu Câmpeanu și Aurel Țicleanu. Această fotografie aduce în prim-plan povestea minunată a pasiunii pentru fotbal și atașamentului față de Steaua, care avea să devină un club de referință în cariera lui Dumitrescu.

„Cea mai mare plăcere era să simt mirosul ierbii și al Revulsinului pe care îl foloseau jucătorii”, își amintește Dumitrescu, subliniind faptul că totul în viața sa zilnică era legat de fotbal și de dragostea pentru Steaua. Făceau antrenament de la ora opt dimineața, urmăreau apoi antrenamentul seniorilor, iar când era desemnat copil de mingi, trăia cu intensitate fiecare moment.

Fotografia cu Ilie Dumitrescu datează încă din 1982

Fotografia cu Câmpeanu și Țicleanu datează dintr-un meci Steaua-Universitatea Craiova din 1982, când Ilie avea doar 13 ani. Nimeni nu bănuia atunci că acel copil de pe marginea terenului avea să devină un mare internațional și un erou al unui campionat mondial.

Progresul său în fotbal a fost remarcabil, fiind convocat în mod constant la lotul UEFA ’87. Iordănescu, antrenorul seniorilor, a fost impresionat de talentul său și l-a chemat la antrenamentul echipei de seniori. După un an de împrumut la FC Olt, Dumitrescu s-a întors la Steaua, devenind una dintre legende.

Mai mult de patruzeci de ani au trecut de la realizarea acelei fotografii, dar Ilie Dumitrescu păstrează amintiri magice legate de perioada sa de copil de mingi. Sunetul crampoanelor pe tunel și momentele speciale de pe teren sunt detalii care îl duc înapoi în timp, reamintindu-i pasiunea și fericirea pură a copilăriei petrecute la stadionul Ghencea.

„Chiar și acum mai am în urechi sunetul crampoanelor pe tunel. Ieșeau seniorii spre teren și-i auzeam cum tropăiau. Mai târziu, când mi-a dat Lăcătuș ghetele să i le «calc», adică să le rodez eu, eram fericit. Jucam cu ghetele lui Lăcătuș!”, a spus acesta pentru gsp.ro.

Ilie Dumitrescu a iubit dintotdeauna fotbalul. „Când m-a chemat prima oară la antrenament, Iordănescu m-a întrebat «Ai ghete?». Era o întrebare firească pe atunci. I-am răspuns fără să respir «Am și turnate, și înșurubabile» ! M-am grăbit să-i zic că da ca nu cumva să ratez ocazia!”, a încheiat el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: