Prăjitura Prințesa este una extreme de simplă, făcută din ingredient pe care le ai deja în casa ta. Dacă cei dragi vor ceva dulce, atunci această rețetă îți este la îndemână, dacă vrei să nu petreci ore întregi în bucătărie.
Prăjitura Prințesa, cel mai simplu desert
Această rețetă de prăjitură este foarte ușor de făcut, așa că nu trebuie să îți faci griji, pentru că va ieși perfect din prima încercare.
Un aluat pufos, cu nuci și cu cremă clasică de vanilie cu multă cremozitate de la unt este descrierea perfectă pentru prăjitura Prințesa.
De ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă
10 albușuri
500 g zahăr
500 g nuci tocate
2 lingurițe oțet
INGREDIENTE PENTRU CREMA
10 gălbenușuri
600 ml lapte
200 g zahăr
100 g făină
2 pachete unt
Primul pas în realizarea acestei rețete de prăjituri este să batem albușurile spumă, cu o linguriță de oțet. Apoi, trebuie să adăugăm zahărul și nuca tocată.
Punem compoziția într-o tavă de copt, pe care trebuie să o dăm la cuptor pentru 50 de minute.
Apoi, facem și celălalt blat, din restul ingredientelor. Această prăjitură are două straturi și de aceea, trebuie să împărțim compoziția.
Cum facem crema pentru această prăjitură
Pentru a face crema ce va umple prăjitura noastră, începem prin a freca gălbenușurile cu zahărul, făina și laptele. Odată ce sunt bine încorporate și suntem siguri că nu avem cocoloașe, putem da crema pe foc.
Lăsăm să fiarbă până începe să capete consistența dorită și apoi lăsăm să se răcească. Când crema s-a răcit, putem adăuga peste ea untul, ce trebuie bătut spumă.
Apoi, din jumătate de cană de zahăr și nuci trebuie să preparăm o alviță. Caramelizăm zahărul, punem nucile, iar apoi lăsăm să se răcească.
Trecem la asamblarea prăjiturii noastre. Punem prima foaie, pe care o ungem cu miere de albine, punem alvița și apoi crema.
Așezăm și următoarea foaie și ornăm așa cum ne place.