Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce nu expiră mierea de albine? Proprietățile ei curative

De ce nu expiră mierea de albine? Proprietățile ei curative

Mierea este un aliment dulce, bun care poate fi folosit in mai multe feluri, atat la mancare, la tratamentul cosmetic cat si ca medicament. Aceasta nu are termen de valabilitate si poate sa tina pana la 2000 de ani.. Mierea se consuma pe scara larga din cele mai vechi timpuri. Mierea este folosita ca medicament, ca indulcitor si este folosita in combinatie cu mai multe alimente. Aceasta se poate cristaliza, isi poate schimba culoarea, dar nu expira niciodata.

De ce nu expiră mierea de albine

Mierea este luata de la albine. Albinele se imperecheaza cu trantori, dar acestia dupa imperechere nu supravietuiesc. Ei traiesc doar ca sa se imperecheze cu regina stupului. Mierea este luata de stapanii stupurilor dupa ce aceasta este depusa de albine. Astfel mierea pura, luata de la albine rezista tot mai mult. Mierea poate fi tinuta pana la 2000 de ani. Cele mai vechi mostre de miere care au putut fi mancate au fost gasite in mormanturile faraonilor egipteni.

Mierea gasita dupa 2000 de ani inca a fost buna de mancat si s-a putut folosi. Aceasta tine atat de mult pentru ca are in componenta zahar din abundenta, ph acid si peroxid de hidrogen. Dupa cum spun cercetatorii aceste trei componente fac ca mierea sa reziste cat mai mult timp si sa nu se strice. Insa ca sa reziste cat mai mult timp mierea trebuie fie tinuta intr-un recipient inchis si sa nu fie tinuta intr-un mediu umed. Daca este tinuta intr-un mediu umed, aceasta se poate strica.

Cum trebuie depozitată mierea de albine

Albinele sunt reginele stupului. Ele culeg polen din flori, iar in stup acestea lucreaza si depun mierea. Acestea traiesc foarte multi ani. Cercetatorii au gasit ,,cea mai batrana albina din lume’’ care are in jur de 100 milioane de ani. Aceasta albina a fost descoperita in Myanmar si a fost gasita si pastrata intr-o bucata de chihlimbar. Mierea de albine este un aliment bun care se consuma, dar care poate fi si un remediu bun. Aceasta nu expira. Insa ca sa poata fi buna de folosit trebuie tinuta intr-un mediu care nu este umed si intr-un recipient inchis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini