Redactia.ro
Home » Homepage » Pregătiri de război în Ucraina. Imagini cu exerciții de luptă cu arme de foc și grenade pe străzile orașului abandonat după explozia de la Cernobîl

Pregătiri de război în Ucraina. Imagini cu exerciții de luptă cu arme de foc și grenade pe străzile orașului abandonat după explozia de la Cernobîl

Se fac pregătiri de război lângă granița României. Au apărut imagini cu trupele ucrainiene în timp ce execută mai multe serii exerciții de luptă urbană. Folosesc arme de foc, grenade și mortiere. Orașul Pripiat, abandonat după explozia reactorului nuclear de la Cernobîl din 1986, a fost locul în care a avut loc desfășurarea de forțe.

Militarii ucrainieni au făcut o serie de exerciții de luptă urbană în Pripiat, orașul abandonat după explozia reactorului nuclear de la Cernobîl din 1986, au relatat cei de la Reuters. Mai multe imagini în acest sens au invadat deja mediul online.

Pregătiri de război în Ucraina. Imagini cu exerciții de luptă cu arme de foc și grenade pe străzile din Pripiat, oraș abandonat după explozia de la Cernobîl

A fost un antrenament la care au participat atât trupele speciale, cât și forțe de poliție și ale gărzile naționale. Totul s-a desfășurat pe străzile înzăpezite din oraș, pe lângă clădiri și hoteluri sovietice, unele încă cu stema cu secera și ciocanul.

Înainte și chiar și în timpul exercițiilor, o divizie specializată în controlul radiațiilor a verificat zona, tot potrivit Reuters.

„A fost o luptă cu trupe neregulate în mediu urban”, a declarat un soldat în costum de camuflaj, fără a-și dezvălui identitatea.

Exercițiile se fac în contextul în care Ucraina se pregătește de o posibilă ofensivă militară, imediat ce Rusia și-a trimis peste 100.000 de militari în zona granițelor ucrainiene.

În 2021, s-au împlinit 35 de ani de la explozia de la Cernobîl

În 2021, Ucraina a marcat 35 de ani de la explozia de la Cernobîl, cunoscută drept cea mai mare catastrofă nucleară din istorie. Atunci, un reactor al centralei nucleare a explodat. Un număr de 31 de angajați ai centralei și pompieri au murit atunci din cauza radiațiilor la care au fost expuși. Alte câteva mii au murit în următoarea perioadă de boli asociate cu expunerea la radiații, cum ar fi cancerul. Însă, bilanțul total al morților și efectele pe termen lung provocate de radiații au rămas în continuare în dezbatere.

Pripiat, oraș complet abandonat imediat după explozie, găzduia circa 50.000 de oameni, majoritatea lor angajați la centrala nucleară de la Cernobîl.

Rusia respinge acuzațiile că ar fi pregătită ”să fabrice un pretext pentru o invadare a Ucrainei”

Rusia a fost acuzată de SUA că ar fi pregătită ”să fabrice un pretext pentru o invadare a Ucrainei”. Însă oficialii de la Moscova neagă orice astfel de acuzație, pe care le numesc simple „aberaţii”.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a respins și acuzaţiile Statelor Unite conform cărora Rusia ar intenţiona să utilizeze un videoclip trucat care ar reprezenta un atac fals împotriva sa, ca pretext pentru declanşarea unui război în Ucraina.

Rusia și-a mobilizat circa 100.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina, însă a dezmințit orice plan legat de o posibilă invazie. Totodată, Kremlinul a cerut garanția de la SUA şi NATO că vor respinge aderarea Ucrainei la alianţa militară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: