Redactia.ro
Home » Știri » Pregătiri pentru parlamentare. Orban a stabilit reguli stricte pentru liberali

Pregătiri pentru parlamentare. Orban a stabilit reguli stricte pentru liberali

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că a fost stabilit calendarul  alegerilor parlamentare în cadrul ședinței BPN de astăzi.Totodată, a precizat că el va conduce campania electorală, pentru că este un lucru pe care şi-l asumă în calitate de lider al PNL, potrivit Adevărul.

Ședință decisivă la PNL. Ce a stabilit Ludovic Orban

Prim-ministrul Ludovic Orban a precizat, miercuri, că liberalii au decis în cadrul unei ședințe, calendarul pentru alegerile parlamentare, din decembrie. Mai mult, el va fi cel care va conduce campania electorală, pentru că deține și funcția de președinte PNL, informează Adevărul.

”Am stabilit calendarul de pregătire al alegerilor parlamentare. Voi conduce campania electorală, preşedintele PNL trebuie să îşi asume această răspundere. Alegerile care urmează vor fi decisive pentru evoluţia României, iar obiectivul nostru e câştigarea alegerilor la un scor cât mai mare care să permită PNL să îşi pună în aplicare programul de relansare economică”, a explicat Orban.

Orban interzice liberalilor să mai colaboreze cu PSD

Premierul a mai spus că în cadrul ședinței de astăzi a Birorului Politic Naţional s-a  mai luat decizia să nu mai existe niciun fel de colaborare a liberalilor cu PSD. Mai exact, se va colabora doar cu partidele afine precum PMP, USR-PLUS şi punctual în zonele cu populaţie maghiară cu UDMR.

„Interzicem tuturor organizaţiilor locale să face vreo înţelegere sau vreo colaborare cu PSD. Partidele afine sunt PMP şi USR PLUS. De asemenea, în judeţele cu populaţie maghiară, unde dacă există planuri şi proiecte comune, am permis realizarea de înţelegeri şi alianţe cu reprezentanţii UDMR. Decizia cea mai importantă e interdicţia totală de a face alianţe cu PSD”, a mai spus premierul.

De asemenea, şapte liderii de filiale PNL şi-au anunţat demisia de onoare, după ce au obţinut un scor sun 27% la alegerile locale. Astfel, au demisionat din functii Tinel Gheorghe (PNL Ialomita), Alexandru Danaila (PNL Braila), Adrian Albu (PNL Satu Mare), Lucian Heius (PNL Hunedoara), Ionel Palar (PNL Bacau), Cristinel Romanescu (PNL Buzau) si Nicolae Robu (PNL Timisoara).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: