Redactia.ro
Home » Știri » Premierul țării le dă o veste bună românilor. Toți așteptau să audă asta: „Pare că am oprit”

Premierul țării le dă o veste bună românilor. Toți așteptau să audă asta: „Pare că am oprit”

Premierul țării le dă o veste bună românilor

Vești bune de la prim-ministrul Ludovic Orban! Premierul României a vorbit joi despre noile cazuri de coronavirus apărute în ultimele zile. Conform acestuia, pericolul cel mare ar fi trecut.

Premierul țării le dă o veste bună românilor. Toți așteptau să audă asta: „Pare că am oprit”

Ludovic Orban a vorbit joi la Petroșani despre noile cazuri de coronavirus apărute în ultimele zile. Potrivit acestuia, datele apărute în ultimele 24 de ore arată că autoritățile au reușit să oprească creșterea cazurilor de îmbolnăvire.

Totodată, premierul a declarat că pericolul cel mare ar fi fost ca România să înregistreze o tendință de progesie geometrică.

După cum arată datele, părem că am oprit creșterea. Pericolul cel mai mare era să nu mai avem creștere liniară, ci să aibă o tendință de progresie geometrică„, a declarat prim-ministrul Orban.

Ludovic Orban a menționat de perioada de vid legislativ în ceea ce privește carantinarea și izolarea persoanelor infectate cu COVID-19.

De asemenea, politicanul a declarat că au fost zeci de mii de oameni asupra cărora autoritățile nu au avut pârghia legală în acea perioadă să elaboreze nicio măsură.

Avem în tipurile de izolare şi carantinare, avem astăzi aproape 30.000 de români care fie sunt în izolare, fiind infectaţi şi medicul şi-a dat acordul să fie trataţi la domiciliu, fie sunt persoane de contact cu persoane infectate. Gândiţi-vă: dacă nu s-ar fi adoptat legea, aceşti 30.000 de oameni care sunt în izolare sau în carantinare ar fi circulat fără niciun fel de restricţie în societate şi ar fi putut să infecteze pe alţii. Lucrul ăsta s-a întâmplat trei săptămâni„, a precizat șeful Executivului.

În prezent, bilanțul îmbolnăvirilor de coronavirus în România a ajuns la 57.895  de cazuri, dintre acestea 28.992 de pacienți au fost declarați vindecați.Totodată, numărului persoanelor decedate din cauza noului coronavirus a ajuns la 2.566 de persoane.

Orban,despre deschiderea școlilor

Ludovic Orban a vorbit că, după 14 septembrie, dacă o școală se va închide din cauza coronavirusului, unul dintre părinții unui elev va primi 75% din salariul său pentru a rămâne acasă cu copilul.

Dacă într-o școală avem cazuri și se închide 14 zile, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi pe perioada suspendării cursurilor, să zicem 14 zile, un părinte, aceeași formă de sprijin de 75%”, a declarat Ludovic Orban.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: