Redactia.ro
Home » Știri » Premierul țării, veste bună în plină pandemie de coronavirus! Va crește numărul de paturi la ATI

Premierul țării, veste bună în plină pandemie de coronavirus! Va crește numărul de paturi la ATI

Ludovic Orban

Premierul României, Ludovic Orban, a făcut mai multe declarații luni, în care a dezvăluit că se va crește numărul de paturi disponibile în unitățile medicale de terapie intensivă. În același timp, prim-ministrul a vorbit și despre începerea noul an școlar în contextul crizei sanitare. Totodată, premierul a discutat despre moțiunea de cenzură depusă de PSD.

Numărul de paturi de la ATI va crește, spune Orban

În contextul crizei de coronavirus, dar și a numărului crescut de cazuri de îmbolnăvire, când paturile de la terapie intensivă sunt ocupate de bolnavii aflați în stare gravă, iar ele au început să se dovedească neîncăpătoare.

Astfel, în cadrul unei scurte declarații de presă, premierul a declarat că numărul de paturi de la Institutul Matei Balș va fi crescut și că numărul de medici va fi suplimentat cu personal de la Spitalul Universitar.

În acest moment, în țară există 490 de pacienți la terapie intensivă.

„Azi sunt aproximativ 490 de români tratați în secțiile de terapie intensivă, capacitatea este la jumătate. Dacă în vreun județ sau București, nu vor mai fi locuri, aceștia vor fi transferați către spitalele unde sunt locuri”, a mai precizat premierul.

Ludovic Orban, despre situația din școli în mijlocul pandemiei

Premierul a vorbit și despre situația începerii noului an școlar și a specificat că sunt luate măsurile pentru echiparea tehnică a elevilor, profesorilor și școlilor.

„Vom deconta până în 500 de mii de tablete suplimentar față de cele 250 de mii. Avem un program prin care vom achiziționa laptopuri pentru cadre didactice, vom achiziționa camere web și tot ceea ce este necesar pentru începerea anului școlar”, a precizat premierul Ludovic Orban.

Premierul a calificat moțiunea de cenzură drept „un act iresponsabil”

În același timp, premierul Ludovic Orban a vorbit și despre moțiunea de cenzură depusă de PSD, pe care a calificat-o drept un act împotriva interesului României.

„Guvernul pregătește cu minuțiozitate începerea școlii și se lupta cu toate armele pentru stoparea coronavirusului. România are nevoie de Guvern.

Socoteală de acasă știți că întotdeauna nu se potrivește cu socoteală din teren. Moțiunea de cenzură este încă un act iresponsabil din partea PSD. Să depui moțiune față de un Guvern care gestionează cu profesionalism și eficientă crizele grave care au apărut, să dai jos Guvernul mi se pare un gest iresponsabil, complet lipsit de logică și împotriva interesului României”, a explicat prim-ministrul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: