Redactia.ro
Home » Știri » Preparatele pe care le mâncau Elena și Nicolae Ceaușescu de Paște. Produsul care nu lipsea niciodată de pe masa lor

Preparatele pe care le mâncau Elena și Nicolae Ceaușescu de Paște. Produsul care nu lipsea niciodată de pe masa lor

GALERIE FOTO (3) Preparatele pe care le mâncau Elena și Nicolae Ceaușescu de Paște.

Preparatele pe care le mâncau Elena și Nicolae Ceaușescu de Paște. Mai sunt câteva zile până vom sărbători Paștele, iar gospodinele se ocupă ca produsele tradiționale să fie pregătite pentru această mare sărbătoare. Acest lucru se întâmpla și în familia soților Ceaușescu. Ce preparare nu lipseau de pe masa de Paște ale acestora.

Preparatele pe care le mâncau Elena și Nicolae Ceaușescu de Paște. Produsul care nu lipsea niciodată de pe masa lor

Nicolae și Elena Ceaușescu nu erau adepții sărbătorilor religioase, dar de Paște și de Crăciun mereu se bucurau de mesele îmbelșugate alături de familie. Cei doi voiai întotdeauna să aibă o masă mare, unde erau invitate rudele și prietenii. Această sărbătoare era un prilej pentru cuplul prezidențial să se reîntâlnească cu oamenii dragi din viața lor. Așadar, în zilele de Paște aceștia aveau masa plină de preparate tradiționale. Suzana Andreiaș, fostul administrator al reședintelor prezidențiale din București și Snagov, a declarat că Elena și Nicolae Ceaușescu consumau multă carne de miel, ouă roșii, cozonac. De asemenea ouăle erau vopsite chiar în vila în care soții Ceaușescu locuiau.

Diferenta era faptul că soții Ceaușescu nu mergeau la slujba de Înviere la biserică. Chiar dacă pe masa erau preparate care mai de care, pe masa soților Ceaușescu, în seara de Paște nu lipsea cozonacul. Fostul președinte al României iubea acest desert. Suzana Andreias și-a adus aminte cum într-un an nu a făcut cozonac pentru familia Ceaușescu, iar atunci fostul dictator a fost supărat și a ordonat să se facă mai multe tăvi. ”Uite, noi mergem să ne plimbăm şi tu ne faci cozonac până ne întoarcem!’. În două ore am făcut cozonac acolo, în vilă, în cuptor. I-au pus în maşină şi i-au luat cu tot cu tăvi la Bucureşti. A treia zi de Paşte, când am ajuns la Bucureşti, am mai văzut doar unul în bucătărie”, a spus Suzana Andreiaș, potrivit Adevărul.ro.

De Paște, un călugăr sfințea mâncarea familiei Ceaușescu

În perioada regimului comunist, participarea oamenilor la slujbele religioase erau tolerate, chiar dacă acestea erau descurajate prin propagandă ateistă. Ca lider al unui regim comunist ateu, Nicolae Ceaușescu trebuia să păstreze aparențele și a evitat să se afișeze public la ceremonii religioase de orice fel.Celebrarea sărbătorilor creștine de către cuplul prezindențial a fost relatată de către arhitectul Camil Rogulski, administrator al reședințelor lui Nicolae Ceaușescu.

”În casele lor nu intra nimeni altcineva decât familia. Ei, părinţii, copiii şi nepoţii. Nici soţia lui Valentin nu intra. Obiceiurile de acasă erau sfinte şi pentru ei, care au fost nişte ţărani. Ceauşeştii ţineau sărbătorile – de Paşti, de Crăciun – în sufrageria mică, de lângă bucătărie. Aveau pe masă ouă, cozonaci şi foarte multe fructe. La sărbători venea un călugăr care slujea mâncarea. Altfel, eu, unul, în biserică nu i-am văzut”, spunea Rogulski, potrivit Adevărul.

În perioada în care Nicolae Ceaușescu a condus România interzicerile puse cultelor au fost mai puțin dure decât în primii ani ai regimului comunist. Cu toate astea, religiozitatea arătată public era blamată, chiar dacă autoritățile închideau ochii la celebrarea în spațiu privat a sărbătorilor creștine.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: