Redactia.ro
Home » Știri » Președintele din Haiti a fost asasinat în propria sa casă! Cum se simte soția acestuia

Președintele din Haiti a fost asasinat în propria sa casă! Cum se simte soția acestuia

Președintele din Haiti a fost asasinat în propria sa casă! Cum se simte soția acestuia

Președintele din Haiti a fost asasinat, în noaptea de marţi spre miercuri, în reședința sa privată din cartierul Pelerin din Puerto Principe. Cine sunt cei care i-au dorit moartea șefului de stat!

Președintele din Haiti a fost asasinat în propria sa casă! Cum se simte soția acestuia

În noaptea de marți spre miercuri a avut loc o tragedie în statul Haiti, atunci când președintele Jovenel Moïse a fost asasinat chiar în reședinta sa privată din cartierul Pelerin din Puerto Principe. Potrivit primelor informații transmise de Reuters, acesta a fost ucis de un ”grup de persoane neidentificate”.

Prim-ministrul Claude Joseph a fost cel care a anunțat că președintele statului Haiti a fost asasinat. Acesta a declarat că ”au fost luate toate măsurile pentru a asigura continuitatea statului”.

Asasinii au intrat în reședința președintelui în jurul orei 1:00 și ”vorbeau spaniolă”. Aceștia l-au împușcat pe Jovenel Moïse, având o țintă clară, iar în timpul atacului a fost rănită de glonţ și soția președintelui, Martine Moise, care primeşte îngrijiri medicale, se arată într-un comunicat de presă semnat de Joseph.

Şeful guvernului a adresat populaţiei un apel la calm şi a indicat că poliţia şi armata vor asigura menţinerea ordinii.

Jovenel Moïse a devenit președinte în februarie 2017

Jovenel Moïse, în vârstă de 53 de ani, era la putere din februarie 2017, după retragerea predecesorului său, Michel Martelly. Moïse era președinte în Haiti, cea mai săracă țară din America, printr-un decret, după ce alegerile legislative din 2018 au fost amânate și în urma disputelor cu privire la sfârșitul mandatului său.

În timpul mandatului său, Moïse s-a confruntat cu acuzații de corupție și a fost contestat în numeroase proteste de stradă, care au fost marcate uneori de violențe, menționează presa internațională. La începutul lunii februarie, autorităţile haitiene au anunţat că au dejucat un plan de lovitură de stat care îl viza pe controversatul preşedinte Jovenel Moise.

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite, SUA și Europa au cerut alegeri legislative și prezidențiale libere și transparente care să aibă loc în Haiti până la sfârșitul anului 2021.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: