Redactia.ro
Home » Știri » Președintele Filipinelor a propus o lege aspră privind pandemia. Persoanele care infectează pe cineva cu Covid-19, acuzate de omucidere

Președintele Filipinelor a propus o lege aspră privind pandemia. Persoanele care infectează pe cineva cu Covid-19, acuzate de omucidere

Rodrigo Duterte, Președintele Filipinelor a făcut declarații care au șocat întreaga lume. Acesta nu exclude varianta prin care persoanele care ştiu că sunt infectate cu Covid-19, iar din cauza faptului ca nu respectă regulile şi îi contaminează pe alţii, provocând decese, să fie acuzate de omucidere.

Ce au declarat Prețedintele Filipinelor și consilierul său

Salvador Panelo, principalul consilier pe probleme juridice al preşedintelui a fost și el prezent la întâlnirea Președintelui Filipinelor șia făcut mai multe declarații în acest sens, susținând acest punct de vedere.

Dacă omul ştie că are coronavirus, însă el a ieşit totuşi (din casă) şi a infectat un alt om, ceea ce a dus la decesul acestuia din urmă, atunci este vorba de omor calificat.„, a declarat Salvador Panelo.

Dacă el ştie că este infectat cu noul tip de coronavirus şi se comportă cu nepăsare, după cum a spus Panelo, acest lucru ar putea deveni omucidere.„, a fost punctul de vedere al Președintelui Filipinelor.

Rodrigo Duterte, Președintele Filipinelor a făcut declarații despre decizii aspre și în trecut. Acesta a susținut că iși dorește să elaboreze o lege potrivită pentru a-i trimite la închisoare pe cei care nu respectă carantina. El a mai făcut amenințări către populeție care prevăd pedepse cu închisoarea pe cei care participă la acţiuni în masă. Până la acest moment, în Filipine numărul total de persoane contaminate a depăşit în Filipine 1,27 milioane, din care s-au vindecat 1,19 milioane şi au murit 21.900.

Ce părere au medicii români despre evoluția pandemiei din următoarea perioadă

Alexandru Rafila şi Adrian Marinescu au făcut noi declarații privind situația pandemiei din următoarea perioadă. În urma analizei evoluției pandemiei, specialiștii români susțin că vom avea parte de o vară liniștită din acest punct de vedere. Ce doi medici au fost de părere că există riscul să apară probleme o dată cu venirea toamnei.

Eu cred ca în această vară lucrurile vor intra pe un făgaș normal, în UE numărul scade, nu doar în România, ci și în țările UE. În toamnă poate reapărea o problemă care să genereze restricții suplimentare nu pentru persoanele vaccinate.„, a spus medicul Alexandru Rafila.

Probabil vara va fi liniștită în Europa. Nu mă gândesc neapărat la un val patru, dar mă gândesc la un anumit risc, ar putea să se vadă spre sfârșitul verii.„, a declarat Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: