Redactia.ro
Home » Știri » Președintele Franței, confirmat cu noul coronavirus. Cum se simte Emmanuel Macron?

Președintele Franței, confirmat cu noul coronavirus. Cum se simte Emmanuel Macron?

Președintele Franței, Emmauel Macron, a fost confirmat, joi, cu noul coronavirus. El a decis să se testeze după ce a dezvoltat simptomele specifice infecției și acum se află în autoizolare.

Președintele Franței, confirmat cu noul coronavirus

Președintele Franței, Emmanuel Macron, are coronavirus. El a fost confirmat pozitiv după ce s-a testat, în urma unor simptome specifice bolii. Astfel, conform procedurilor, Macron va sta în izolare timp de șapte zile și de acolo va lucra de la distanță cu ceilalți reprezentanți ai țării, informează Digi 24.

„Președintele republicii a fost diagnosticat cu Covid-19, astăzi. Testul a fost făcut după apariția primelor simptome”, este specificat în comunicatul emis de Palatul Elysee.

Nu se cunoaște sursa infectării cu coronavirus a lui Macron. Pe 10 și 11 decembrie, Emmanuel Macron a participat la o reuniune a șefilor de stat ai Consiliului European.  În schimb, se fac cercetări pentru a se identifica toți contacții acestuia. Cum premierul Franței, Jean Castex, 55 de ani, este un posibil contact al liderului francez, și acesta se va autoizola timp de 7 zile. De asemenea, un contact este și președintele Adunării Naționale, Richard Ferrand. Richard Ferran s-a întâlnit, miercuri seară, cu Emmanule Macron. Și Pedro Sanchez, președintele Spaniei s-a autoizolat, deoarece s-a întâlnit cu președintele Franței la o cină de aniversare a OCDE, în urmă cu câteva zile.

Nu se știe dacă și soția lui Emmanuel Macron, Brigitte Macron, a fost infectată, mai ales că aceasta se încadrează în categoria  de risc de infectare, 67 de ani. În schimb, în urmă cu câteva luni, Brigitte a fost contact direct cu o persoană, dar nu a fost confirmată cu Covid-19, în urma testării.

Emmanuel Macron este al treilea lider al unei țări occidentale importante care a fost contaminat cu SARS-COV2. Au mai fost premierul britanic Boris Johnson și Donald Trump. Franța este una dintre țările UE care are o situație gravă a numărului de persoane infectate, sunt peste 2,4 milioane de persoane infectate, în total. În momentul de față, în Franța sunt peste 59.000 de decese, iar restricțiile s-au mai relaxat, după ce în luna octombrie, Emmanuel Macron a reinstituit carantina. Totuși, este păstrată carantina pe timp de noapte.

”Trebuie să readucem numărul noilor infectări în jurul valorii de 3000 până la 5000 de cazuri zilnic. Numai într-o astfel de situaţie dispunem de capacităţile necesare pentru a face faţă”, a declarat Macron într-un interviu la un post de televiziune francez.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: