Redactia.ro
Home » Știri » Președintele Iohannis a anunțat luarea unor noi măsuri

Președintele Iohannis a anunțat luarea unor noi măsuri

Iohannis nou ministru

Președintele Iohannis a anunțat amânarea ratelor bancare. Președintele României a transmis un mesaj prin care anunță luarea unor noi măsuri.

Klaus Iohannis anunță luarea unor noi măsuri

Președintele Iohannis a anunțat în direct că vor fi luate două noi măsuri în această criză care are loc din cauza coronavirusului.

Șeful statului a precizat că se va contura o rectificare bugetară care se va face în această stare de urgență pe două paliere

– rectificarea bugetară pentru a se reloca mai mulți bani pentru sănătate, pentru spitale și medici.
– rectificare bugetară pentru românii care nu mai pot merge la serviciu și care au nevoie de bani

A doua măsură luată de Guvern, va fi amânarea plății ratelor bancare, atât pentru persoanele fizice cât și pentru persoanele judiciare. Amânarea va fi valabilă până la 9 luni, mai exact până la sfârșitul anului 2020.

Noi am înţeles că şi românii au probleme imense, şi firmele au probleme foarte mari. Dorim să venim cu măsuri de sprijin şi pentru oamenii simpli şi pentru firmele româneşti pentru a nu sacrifica mai mult decât este necesar. Criza se va termina la un moment dat, iar atunci ne dorim ca România să fie în stare să repornească imediat economia.

Sunt două măsuri pe care le-am convenit: Se conturează o rectificare bugetară extraordinară care se face pe 2 paliere: mai mulţi bani pentru Sănătate, prima prioritate. Este evident nevoie şi de oameni şi de bani. A doua chestiune se referă la cei care nu mai pot merge la serviciu pentru că se închide firma sau intră în şomaj tehnic. Trebuie să suplinim banii pentru şomaj tehnic”, a declarat președintele Iohannis.

Florin Câțu a făcut anunțul

Ministrul Finanțelor, Florin Câțu a transmis publicului că va adopta o ordonanță de urgență care le va permite românilor să-și amâne plata ratelor bancare din cauza crizei produsă de coronavirus.

Este o păsuire care se va întinde după aceea şi după perioada (iniţială – n.r.) de păsuire, vor fi măsuri care să ajute şi după aceea. Pentru persoane juridice avem deja tot felul de instrumente, ne uităm şi pentru persoane fizice. Am mers pe o variantă prin care nu creăm alte probleme birocratice, forma finală va veni joi, dar nu există condiţionalităţi„, a spus ministrul Finanţelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini