Redactia.ro
Home » Știri » Președintele Iohannis, declarații despre relansarea economică a României. Suma colosală pe care țara noastră o are la dispoziție pentru revigorarea financiară

Președintele Iohannis, declarații despre relansarea economică a României. Suma colosală pe care țara noastră o are la dispoziție pentru revigorarea financiară

Klaus Iohannis

Declarații ale președintelui Klaus Iohannis, după un număr record de infectări în țara noastră. Președintele a vorbit despre fondurile europene care au fost obținute de țara noastră în urma summit-ului european de la Bruxelles, dar și despre cazurile de coronavirus din țara noastră.

Președintele Iohannis, declarații despre relansarea economică a României

Președintele României a vorbit despre banii obținuți de România pentru următorii an, dar și despre suma de bani pe care țara noastră trebuie să o aloce pentru revigorarea economică, pentru că toate sectoarele vieții financiare au fost afectate de coronavirus.

„Trebuie să ne facem un plan solid, bun, aplicabil pentru a folosi banii de la Uniunea Europeană”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Președintele a discutat despre cum vor fi cheltuiți banii obținuțid de la UE, adică cele 80 de miliarde de euro.

Astfel, Klaus Iohannis a explicat că sunt două mari pachete bugetare. Prima dintre ele se referă la la bugetul multianul 2021-2027, adică în cazul acestuia nu este nimic nou.

Pentru a atrage banii, avem nevoie de un plan național, iar în acest moment sunt făcute ultimele finisaje pentru acesta. Apoi, el va fi înmânat Comisiei Europene, a anunțat președintele.

34 de miliarde de euro pentru relansarea economică

Cel de-al doilea, însă, este unul special, destinat exclusiv relansării economice după criza provocată de pandemia de coronavirus.

Suma de care va beneficia țara noastră pentru a-și reveni după pandemie este de 34 de miliarde de euro pentru România.

Scopul acestei sume de bani este „Întârirea economiei după șocul provocat de pandemie”, spune Iohannis.

Bani trebuie consumați mai repede și avem la dispoziție doar șase ani. Chiar în 2020 poate fi disponibiă această sumă, iar planul național trebuie prezentat Comisiei în octombrie.

Discuții cu Guvernul Orban pentru ca banii europeni să fie folosiți încât să aibă un impact major.

Președintele a vorbit și despre numărul imens de cazuri de coronavirus care au fost descoperite în țara noastră în ultimele 24 de ore.

„Depinde de fiecare dintre noi și de noi toți împreună să îngrădim această epidemie”, a concluzionat președintele.

De asemenea, Iohannis a făcut încă o dată un apel la români pentru a purta masca și pentru a respecta distanțarea socială.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: