Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu a purtat Klaus Iohannis mască de protecție la summit-ul UE. Explicația oficială

De ce nu a purtat Klaus Iohannis mască de protecție la summit-ul UE. Explicația oficială

GALERIE FOTO (2) Klaus Iohannis

Summit-ul Uniunii Europene despre gestionarea finaciară a crizei provocate de coronaviruss-a încheiat luni, ar în urma întâlnirilor a existat un val de controverse. Presa internațională a scris că șefii de stat care au participat la întruniri nu au purtat măștile de protecție. Administrația Prezidențială din România a transmis un mesaj în care explică motivul pentru care Klaus Iohannis nu a purtat masca de protecție.

Klaus Iohannis, fără mască de protecție la summit-ul UE

Toți șefii de stat din Uniunea Europeană au participat la summit-ul Uniunii Europene care a avut ca principală temă de discuție redresarea economică a statelor membre după criza sanitară provocată de COVID-19.

În fotografiile care au fost publicate ulterior, se poate observa că președintele României nu poartă mască de protecție. De altfel, mai mulți lideri europeni nu au masca pe față, iar explicația a apărut la scurt timp.

„În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, cât și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie, așa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video și din fotografiile realizate pe durata Consiliului.

Cu toate acestea, pe parcursul celor 4 zile și 4 nopți de negocieri intense, Președintele României, la fel ca și alți lideri europeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată”, spune reprezentanții Administrației Prezidențiale.

Cum se vor folosi cei 80 de miliarde de euro obținuți

Klaus Iohannis a declarat după acest summit că a reușit să obțină pentru România „o sumă impresionantă”, făcând referire la cei 79,9 miliarde de euro pe care țara noastră îi va folosi pentru redresarea economică, după ce a fost afectată de criza provocată de COVID-19.

„Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este, de asemenea, foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani va fi folosită pentru relansare, pentru revigorare economică”, a declarat luni Klaus Iohannis.

Pandemia de coronavirus, care a izbucnit în China, afectează acum toate statele europene. În țara noastră, numărul de cazuri de COVID-19 este într-o continuă creștere.

Klaus Iohannis fără mască
Klaus Iohannis fără mască

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: