Redactia.ro
Home » Știri » CCR a respins sesizarea întreprinsă de Guvern privind dublarea alocațiilor. Proiectul de lege merge la promulgare la Klaus Iohannis

CCR a respins sesizarea întreprinsă de Guvern privind dublarea alocațiilor. Proiectul de lege merge la promulgare la Klaus Iohannis

Legea dublării alocațiilor

Legea care prevede intrarea în vigoare a dublării alocațiilor a fost respinsă miercuri, de Curtea Constituțională a României. Proiectul de lege merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

CCR a respins legea dublării alocațiilor. Proiectul de lege merge la promulgare la șeful statului

Curtea Constituțională a respins miercuri, sesizarea Guvernului privind dublarea alocațiilor copiilor.

Este vorba despre legea adoptată în Parlament, prin care a fost respinsă OUG 2/2020 adoptată în ianuarie 2020 de către Guvern, care amână de la 1 februarie la 1 august, intrarea în vigoare a dublării alocațiilor pentru copii.

Conform unui comunicat transmis de CCR, judecătorii constituționali au respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate formulate de Guvern. Aceștia au constatat că legea privind respingerea OUG 2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art. I, pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea OUG 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii.

Copiii vor primi o alocație de 300 de lei

Așadar, prin această decizie, CCR aprobă practic dublarea alocațiilor așa cum este scris în art. I pct.1 din Legea nr. 14/2020. Prin această lege, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani va primi o alocație de 300 de lei.

Plenul Camerei Deputaților a respins pe 3 iunie, printr-o lege, OUG 2/2020 care proroga data pentru dublarea alocațiilor copiilor la 1 august în acest an.

Ludovic Orban a declarat că acest proiect nu prevede surse de finanțare, cum au alte proiecte adoptate de Parlament.

Decizia pe care am luat-o este să atacăm la Curtea Constituţională, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanţare, cum sunt multe alte proiecte care au fost adoptate de Parlament fără punctul de vedere al Guvernului şi fără o încercare de colaborare şi deja am câştigat la Curtea Constituţională câteva sesizări împotriva unor proiecte de lege adoptate la Parlament pentru că ele nu au prevăzut sursa de finanţare şi nu au practic posibilitatea efectivă de punere în practică”, a spus Orban.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: