Redactia.ro
Home » Știri » Președintele Klaus Iohannis dă vina pe Vladimir Putin pentru explozia inflației în România: ”Vinovat este Putin!”

Președintele Klaus Iohannis dă vina pe Vladimir Putin pentru explozia inflației în România: ”Vinovat este Putin!”

Klaus iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, spune tare și răspicat că cel vinovat pentru nivelul mare al inflației din România este Vladimir Putin, nu Guvernul sau Parlamentul.

Președintele a avut această reacție după ce a fost întrebat de jurnaliști cum comentează declarațiile guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Conform spuselor sale, în iulie 2021, în România s-a înregistrat o creștere foarte rapidă a prețurilor.

Klaus Iohannis a spus că inflația este „doar un factor”. Președintele are încredere că Guvernul a luat și va lua, în continuare, ‘măsurile care se impun’. Acesta susține că această problemă nu afectează numai România, ci întreg globul.

Klaus Iohannis: Problema nu este una românească, este globală

Inflația este doar un factor. Da, am toată încrederea că guvernul a luat și va lua măsurile care se impun. Această inflație și prețurile la energie, toate acestea nu au apărut pentru că cineva în România a lucrat prost și nu și-a făcut treaba. Toate acestea, repet, toate acestea au o singură cauză, este războiul lui Putin împotriva Ucrainei.

Guvernul României poate să amelioreze, însă problema nu este una românească, este una globală. Poate ați avut curiozitatea să vedeți că și în SUA inflația se apropie de 10 %.

Am avut și aseară o discuție cu premierul, mi-a prezentat măsurile pe care le planifică. Crizele nu se termină mâine și situația complicată va continua.

Nu este cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului sau asupra Parlamentului. Vinovat este Putin. Asta este situația. Iar pentru români este important să știe că acest Guvern își dă silința și a găsit până acum soluții bune.

În opinia președintelui Iohannis, ”vinovat este Putin”.

Daţi-mi voie să răspund într-un cadru mai larg. Inflaţia e un factor şi am toată încrederea că Guvernul va lua măsurile care se impun. Dar haideţi să vedem de ce am ajuns aici, inflaţia, preţurile la energie, asta s-a întâmplat nu pentru că nu şi-a făcut cineva treaba. Vor fi aceste probleme în plan global. Toate acestea au o singură cauză şi ea e războiul lui Putin împtriva Ucrainei.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: