Redactia.ro
Home » Știri » Președintele Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: „Va trebui să prelungim starea de urgență”

Președintele Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: „Va trebui să prelungim starea de urgență”

Mesaj Iohannis (1)

Klaus Iohannis susține astăzi o declarație de presă la Palalul Cotroceni. La ora 12.00 a avut loc o ședință cu mai mulți miniștri, iar Președintele țării va anunța ce măsuri vor fi luate de acum înainte.

Klaus Iohannis, declarație de presă

Președintele Iohannis s-a întâlnit astăzi la ora 12.00 cu prim-ministrul României, Ludovic Orvab, , Ministrul Finanțelor Publice, Vasile Cîțu, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Klaus Iohannis a precizat că va prelungi săptămâna aceasta starea de urgență cu încă o lună.

De asemenea, șeful statului a anunțat că 11 medici și 6 asistente vor merge în Italia pentru a trata pacienții.

  • Criza provocată de coronavirus este o criza care afecteaza întreaga economie
  • 11 medici, 6 asistente vor pleca in Italia
  • Este nevoie de bani mai multi, vom avea  o situație complicată a bugetului
  • O primă concluzie ar fi că în comparație cu alte țări nu a fost așa de mare ca în Italia sau Spania. Vine de la faptul că am luat măsuri foarte ferme.

Totodată, Iohannis a menționat că medicii sunt de părere că evoluția pandemiei depinde de indicațiile specialiștilor, de aceea românii trebuie să respecte măsurile de ordonanță.

Președintele Româniai a subliniat faptul că România nu a ajuns la vârful epidemiei, motiv pentru care trebuie să ne pregătim pentru ce va urma.

România va primi 5 milioane de măști

O veste bună pentru România, este faptul că românii vor primi 5 milioane de măști de protecție pentru forțe de ordine și 8 milioane de măști pentru cetățenii români.

„Sunt lucruri care se mișcă. Va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. Am solicitat guvernului să vină cu propuneri să fie incluse în acest decret. La începutul săptămânii voi depune un nou decret care va prelungi starea de urgență cu încă o lună de zile”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: