Redactia.ro
Home » Știri » Președintele României, declarații despre noul ministru al Sănătății: „Doamna Mihăilă va avea multe probleme de rezolvat”

Președintele României, declarații despre noul ministru al Sănătății: „Doamna Mihăilă va avea multe probleme de rezolvat”

Președintele României, declarații despre noul ministru al Sănătății_

Președintele României, declarații despre noul ministru al Sănătății. Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă a depus jurământul după ce a fost numită în funcție. În același timp, Președintele Iohannis a făcut câteva declarații, urându-i Ioanei Mihăilă bun venit. Șeful statului a sublinit faptul că noul prim-ministru va avea de rezolvat multe probleme.

Președintele României, declarații despre noul ministru al Sănătății: „Doamna Mihăilă va avea multe probleme de rezolvat”

Președintele României, declarații despre noul ministru al Sănătății. În urmă cu puțin timp, Ioana Mihăilă a depus jurământul după ce a fost numită în funcția de ministru al Sănătății. „Jur să apăr unitatea, independența și integritatea României. Așa să se ajute Dumnezeu”, a spus noul ministru al Sănătății.

Ulterior, președintele Iohannis a făcut o declarație de presă în care a spus câteva cuvinte despre noul ministru. Șeful statului a declarat că Ioana Mihăilă trebuie să rezolve foarte bune probleme din sistemul sanitar. „Onorați musafiri, doamna ministru preluați astăzi un minister foarte complicat, într-o perioadă dificilă de pandemie. Vă doresc multă putere de muncă, mult succes. Vă doresc să vă integrați în echipa Guvernamentală”, a spus Iohannis. În continuare, Iohannis a declarat că este mulțumit că coaliție pentru că a găsit un „modus vivendis’, ceea ce înseamnă  o posibila impacare a doua parti aflate in litigiu. De asemenea, Iohannis îi cere Guvernului să o sprijine pe Ioana Mihăilă, pentru că „va avea enorm de multe probleme de rezolvat„. „Coaliției de guvernare îi doresc mult succes și să termin cu rezultate notabil de bune această etapă nefericită pandemică. Sper foarte mult ca printr-o campanie de vaccinare de succes să reușim până în vară să ieșim din pandemie„, a mai spus Iohannis.

Cine este Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire în funcție de membru al Guvernului a Ioanei Mihăilă. De profesie medic endocrinolog, Ioana Mihăilă a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și deține împreună cu soțul său o clinică medicală. De asemenea, aceasta a candidat la Primăria Oradea, făcând parte din PLUS încă din primazi de existență a partidului. Anterior, a fost membră PNL vreme de 5 ani, din 2013 până în 2018. Noul ministru al Sănătății deține mai multe terenuri și case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi și a acordat un împrumut de 20.000 de lei partidului USR în campania electorală.

Ioana Mihăilă a absolvit în 2005 Facultatea de Medicină, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, Cluj-Napoca, iar din 2006, timp de patru ani, a făcut stagii de practică în rezidențiat pentru specialitatea Endocrinologie CLuj-Napoca. ”M-am implicat activ în politică în 2018, atunci când am avut certitudinea că direcţia în care se îndrepta România este total îndepărtată de valorile europene. Mi-am dat seama atunci că avem 2 opţiuni: fie plecăm din ţară, fie ne alăturăm oamenilor în care credem şi contribuim la schimbare. Am ales cea de-a doua variantă şi am aderat la organizaţia ”Platforma România 100”, iar apoi la Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS)”, afirma Mihăilă anul trecut, înaintea alegerilor locale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: