Redactia.ro
Home » Știri » Prețul gazelor din România a crescut! La cât a ajuns în luna decembrie

Prețul gazelor din România a crescut! La cât a ajuns în luna decembrie

Prețul gazelor din România a crescut! La cât a ajuns în luna decembrie

Prețul gazelor din România a crescut! La cât a ajuns în luna decembrie. Bursa Română de Mărfuri a publicat prețurile gazelor românești. Diferența dintre indicele bursei de la București și cel de la Viena a fost uriașă.

Prețul gazelor din România a crescut! La cât a ajuns în luna decembrie

Potrivit BRM, în decembrie, prețul gazelor românești a ajuns, la 103.71 pe MWh, cu 32% mai mare decât cel al resurselor tranzacționate pe bursa de la Viena.

Indicele CIGH Front Month Index la bursa Baumgarten de la Viena, de referinţă pentru piaţa din centrul şi estul Europei, a fost, în decembrie, echivalentul a 78,45 lei pe MWh.

Diferența dintre indicele bursei de la București și cel de la Viena a fost mai mare în noiembrie, când gazele s-au tranzacționat cu 107.15 lei pe MWh în Românis și cu 77.04 lei pe MWh în Austria.

Ordonanţa a plafonat preţul gazelor pentru consumatorii casnici la 68 de lei pe MWh, ceea ce a dus la creşterea preţului gazelor de pe piaţa liberă, destinate agenţilor economici.

Noul Guvern liberal a decis eliminarea plafonului de 68 de lei pe MWh începând cu 1 iulie 2020.

Citeste si:O mireasă în vârstă de 18 ani și-a luat viața la scurt timp după nuntă! Motivul o să-ți provoace fiori reci pe șira spinări

Etichete: