Redactia.ro
Home » Știri » Prețuri brad natural sau artificial Crăciun 2022. Își mai permit sau nu românii să îl cumpere?

Prețuri brad natural sau artificial Crăciun 2022. Își mai permit sau nu românii să îl cumpere?

Prețuri brad natural sau artificial Crăciun 2022. Își mai permit sau nu românii să îl cumpere?

Prețuri brad natural sau artificial Crăciun 2022. Iată câți bani vor fi nevoiți românii să plătească anul acesta pentru un brad natural sau aritificial și dacă își mai permit sau nu să îl cumpere, în contextul creșterii accelerate a prețurilor din ultima vreme.

Prețuri brad natural sau artificial Crăciun 2022. Își mai permit sau nu românii să îl cumpere?

Ca în fiecare an, de Crăciun, românii de rând care preferă să aibă în casă un brad natural pornesc în căutarea unui pom cât mai ieftin. În funcție de înălțimea și de aspectul lui, prețurile diferă pe piață.

Un brad natural de calitate premium poate costa aproape cât cel mai nou și performant smartphone de pe piață. Da, se găsesc cumpărători care să dea banii aceștia, însă cei mai mulți au bugete mici și achiziționează brazii care nu fac gaură mare în salariile lor. Spre exemplu, pentru un brad natural cu preț „acceptabil” poți să plătești de la 50 de lei până la 600 de lei.

Există și varianta bradului artificial, care, deși arată foarte bine, nu emană miros specific bradului natural, tocmai de aceea foarte mulți oameni îi evită. În prezent, prețul unui brad artificial de Crăciun pornește de la 90 de lei, dar poate ajunge și la 7.285 de lei, a relatat Spynews.ro.

Anul acesta, brazii de Crăciun costă semnificativ mai mult față de anii anteriori. Indiferent că vorbim de molizi, pini sau brazi, se așteaptă ca prețurile să se majoreze din cauza creșterii inflației, care a făcut ca materialele necesare livrării brazilor la retaileri să se scumpească. Totodată, au crescut și costurile forței de muncă.

„Real Christmas Tree Board” a întrebat 55 de vânzători de brazi de Crăciun cu cât vor crește prețurile în acest an. 71% dintre retaileri vor crește prețurile cu 5% până la 15% față de anul trecut, în timp ce alții ar putea crește și prețurile cu 20%.

„Am întrebat și consumatorii ce așteptări au cu privire la prețurile brazilor de Crăciun în acest an. Și ei ne-au spus că se așteaptă să plătească mai mult din cauza inflației, dar totuși vor continua să îi cumpere”, explică directorul executiv al Real Christmas Tree Board, Marsha Grey, conform CNN.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: