Redactia.ro
Home » Știri » Prețurile au luat-o razna. Cât costă o porție de hamsii pe litoralul românesc. Românii, nevoiți să-și facă vacanțele cu bani mai mulți

Prețurile au luat-o razna. Cât costă o porție de hamsii pe litoralul românesc. Românii, nevoiți să-și facă vacanțele cu bani mai mulți

În acest an, românii vor fi nevoiți să scoată bani mai mulți din buzunare dacă vor să-și petreacă vacanțele pe litoralul românesc. Cât costă o porție de hamsii în 2024? Mulți nu-și permit să mai savureze această delicatesă.

Cât costă o porție de hamsii pe litoralul românesc

Vacanțele pe litoralul românesc sunt mai scumpe în 2024. A început sezonul estival, iar mulți români și-au făcut deja rezervări la unitățile de cazare de la malul mării. Din păcate, scumpirile și-au pus amprenta asupra cazărilor, dar și preparatelor culinare. Cele mai căutate sunt hamsiile, dar prețul lor piperat îi cam sperie pe români.

Românii nu-și mai permit să-și satisfacă poftele

Mulți nu își vor mai putea face poftele, și asta pentru că prețurile sunt și de patru ori mai mari decât în anii trecuți. La plajă, nul dintre cele mai consumate preparate este hamsia. Merge de minune alături de un pahar de bere rece. Din păcate, în acest an, pofta de hamsii vine la pachet cu o cheltuială mai mare.

Dacă anul trecut, o porție de hamsie costa 10 lei, în acest an, prețul unei porții de hamsii este chiar și de cinci ori mai mare. În mai 2024, turiștii au fost nevoiți să plătească chiar și 40-50 de lei pentru o singură porție de hamsii. Conform Click, porția de hamsii este mai ieftină la Agigea, unde costă 22 de lei 100 de grame.

Cum poți face diferența între hamsii și șprot

Mărimea: Unul dintre factorii cheie în diferențierea dintre hamsii și șproț este mărimea lor. Hamsiile sunt de obicei mai mari decât șproțul, ajungând la aproximativ 10-15 cm în lungime, în timp ce șproțul este mult mai mic, de aproximativ 6-8 cm. Deci, atunci când examinezi peștele, compară dimensiunile pentru a determina specia.

Forma corpului: Hamsiile și șproțul au forme diferite ale corpului. Hamsiile au un corp mai alungit, cu o formă mai subțire, în timp ce șproțul are un corp mai rotunjit și mai scurt. Observă conturul și silueta peștelui pentru a face o distincție clară între cele două specii.

Culoarea: Culoarea este un alt aspect important în identificarea diferențelor. Hamsiile au de obicei o culoare mai închisă pe spate și mai deschisă pe abdomen, având o nuanță argintie. În schimb, șproțul are o culoare uniformă, mai deschisă, cu o tentă argintie sau verde-argintie. Compară culorile peștilor pentru a determina specia corectă.

Solzi și înotătoare: Detaliile solzilor și ale înotătoarelor pot oferi indicii suplimentare în distingerea dintre hamsii și șproț. Hamsiile au solzi mai mari și mai vizibili pe corp, în timp ce șproțul are solzi mai mici și mai puțin vizibili. Există și alte diferențe anatomice subtile între hamsii și șproț. De exemplu, hamsiile au o gură mai mare și ochi mai mari în comparație cu șproțul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: