Redactia.ro
Home » Știri » Prețurile de pe litoralul românesc au scăzut cu 40%. Cât costă o noapte de cazare în Mamaia

Prețurile de pe litoralul românesc au scăzut cu 40%. Cât costă o noapte de cazare în Mamaia

Prețurile de pe litoralul românesc au scăzut cu 40%. Cât costă o noapte de cazare în Mamaia

Turiștii de pe litoral sunt uimiți peste măsură! Prețurile din stațiunile de la Marea Neagră au scăzut considerabil. Chiar dacă vara este aproape de final, la malul mării se păstrează atmosfera de vacanță.

Prețurile de pe litoralul românesc au scăzut cu 40%. Cât costă o noapte de cazare în Mamaia

Se apropie finalul sezonului de vară, iar prețurile de la mare au început deja să scadă. Acest lucru i-a făcut pe turiști să petreacă și mai mult timp pe litoralul românesc. Potrivit acestora, prețurile la cazări a scăzut cu 40%.

Ultimele săptămâni de vară vin cu vești extrem de bune pentru românii care încă mai au planuri de concediu pe litoral. Vacanțele la mare, în România, sunt cu 30-40% mai ieftine, începând de astăzi. După reducerile promise, diferențele vor fi majore. Reducerile se aplică pe întreg litoralul românesc, iar cele mai căutate destinații, pe lângă stațiunea Mamaia, sunt Costinești, Eforie Nord și Vama Veche, potrivit Antena 3.

Astfel că, dacă până ieri o noapte de cazare în stațiunea Mamaia costa între 250 și 350 de lei de persoană, cu mic dejun inclus, astăzi a ajuns să coste între 100 și 200 de lei pe noapte de persoană. Prețurile se mențin până începe programul ”Litoralul pentru toți”, atunci când scad chiar și cu 70%.

Două plaje de pe litoralul românesc sunt contaminate cu bacterii

Alertă pentru turiștii de pe litoralul românesc. Direcția de Sănătate Publică Constanța a descoperit o concentrație de bacterii mare în apele de pe două plaje din stațiunea Eforie. Conform specialiștilor, este vorba despre E.coli și enterococi, care se regăsesc în intestinul uman. Autoritățile sanitare de la malul mării, recoltează periodic probe din apa mării pentru a descoperi concentrația cu aceste bacterii. În cazul în care aceasta este mare, se interzice îmbăierea. Momentan, valorile identificate nu sunt foarte mari, dar pe unele plaje de pe litoral, prezența bacteriilor E.coli și enterococ este foarte ridicată. Conform specialiștilor, parametri sunt următorii:

Escherichia coli / 100 ml

  • Excelent – 250
  • Bună – 500
  • Satisfăcătoare >500

Enterococi / 100 ml

  • Excelent – 100
  • Bună – 200
  • Satisfăcătoare >200

Cele mai mari concentrații de bacterii au fost depistate în Zona Eforie Nord, pe plaja Belona-234, zona Eforie Nord, plaja Debarcader, 195, zona Costinești, Plaja Forum-77. Se pare că o unitate a fost depistată în apa mării aproape de zona plajei Delfin din Năvodari și până la plaja Enigma din Mamaia, plaja Tabăra Azur Eforie, Luminița și multe altele. În ceea ce privește bacteria Enterococii, cel mai grav sunt plajele Zona Eforie Nord, plaja Belona-58, zona Vadu, 41, Zona Eforie Nord, plaja Debarcader-33. Pericolul este foarte mare pentru cei care se intră în aceste zone ale mării. Deși ar trebui ca aceștia să se relaxeze și să aibă parte de momente relaxante, turiștii s-au trezit cu o situație deloc plăcută.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: