Redactia.ro
Home » Știri » Previziuni despre România! Mircea Coșea: ”Viitorul poate să fie îngrozitor pentru România dacă nu se iau măsuri acum”

Previziuni despre România! Mircea Coșea: ”Viitorul poate să fie îngrozitor pentru România dacă nu se iau măsuri acum”

Previziuni despre România! Mircea Coșea: ”Viitorul poate să fie îngrozitor pentru România dacă nu se iau măsuri acum”

Profesorul Mircea Coșea a făcut o serie de declarații despre cum va fii viitorul României, bazându-se pe cum este ea acum. Potrivit acestuia, viitorul țării ar putea să fie îngrozitor dacă nu se iau măsuri acum. 

Previziuni despre România! Mircea Coșea: ”Viitorul poate să fie îngrozitor pentru România dacă nu se iau măsuri acum”

Mircea Coșea a transmis mai multe declarații cu privire la viitorul României, la economia acesteia și la ce anume ar trebui schimbat pentru ca țară să se dezvolte frumos în următorii ani de zile. Profesorul susține că noi suntem ”subdezvoltați” asta pentru că ”noi ce creăm în România, de fapt manufacturăm. Nu avem cercetare și nici dezvoltare”.

”Avem impresia că trăim cum trăiesc și afară, supermarketuri, mașinile strălucesc, mâncăm ciocolată elvețiană dar suntem subdezvoltați pentru că avem câteva elemente care ne dau de gol. În primul rând, noi suntem pe stadiul manufacturier al revoluției industriale. Noi ce creăm în România, de fapt manufacturăm. Nu avem cercetare și nici dezvoltare. În al doilea rând, materiile prime românești nu sunt prelucrate în țară. Noi le exportăm ca materii prime și importăm la diferite grade de prelucrare, ceea ce înseamnă o pierdere mare de valoare adăugată. În al treilea rând, avem relațiile externe concentrate pe două, trei sau maximum patru țări din Europa de Vest, asta înseamnă în termenii Enciclopediei engleze, dacă mai adăugăm și lipsa de capital național, asta înseamnă că suntem o țară colonială. Suntem într-un stadiu în care economia românească nu performează, orice-am face”, a comentat profersorul Mircea Coșea, potrivit evz.ro.

Cum se poate remedia situația în România: ”Să prelucrăm în țară materia primă”

De asemenea, profesorul a venit și cu o soluție pentru ca România să scape de colapsul existent. În momentul de față, nu trebuie să ținem pasul cu țările dezvoltate, pentru că ne va fi greu, ci trebuie doar ca statul român să învețe să-și prelucreze în țară materia primă.

”Nu trebuie să facem autostrăzi care sunt elementele secolului trecut. Acum 110 s-a construit prima autostradă din America, iar noi acum ne străduim să facem niște kilometri în plus. Astea sunt lucruri pe care trebuie să le facem ca să recuperăm înapoierea, dar noi trebuie să sărim peste asta acum către o nouă structură. Care e această nouă structură? Înseamnă nu neapărat să începem să fim digitalizați până la produsul pâinii și al tunsului în frizerii. Înseamnă să ne prelucrăm în țară materia primă. În momentele în care astăzi România aruncă pe câmp sute de tone de legume, castraveți și ardei, înseamnă că n-avem nici un drept să ne numim țară europeană.

N-avem nici un drept să credem că suntem într-o țară în care avem viitor. Aruncarea resurselor, incapacitatea prelucrării lor doar de dragul compensării prin coeficienți a nu știu ce drac din import sunt niște lucruri care sunt criminale pentru viitorul țării”, a mai spus Mircea Coșea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: