Redactia.ro
Home » Știri » Prim-ministrul României renunță la șomajul tehnic pentru bugetari. Care este cauza acestei decizii

Prim-ministrul României renunță la șomajul tehnic pentru bugetari. Care este cauza acestei decizii

Somajul tehnic pentru bugetari

Ludovic Orban a anunțat joi că va renunța la șomajul tehnic pentru bugetari pentru că starea de urgență se apropie de sfârșit. Potrivit acestuia, tăierea salariilor bugetarilor cu 25% nu mai este un subiect de actualitate.

Șomajul tehnic pentru bugetari

Ludovic Orban a declarat joi, că va renunța la șomajul tehnic pentru bugetari pentru că stare de urgență se apropie de final, iar tăierea salariilor bugetarilor cu 25% nu mai este un subiect de actualitate.

Deocamdată, acest subiect nu mai este de actualitate. Ne apropiem de finalul stării de urgenţă„, nu mai vorbim de şomaj tehnic, a spus, joi, şeful Guvernului.

În urmă cu o săptămână, premierul României a cerut să fie analizat un proiect de ordonanță de urgență ce prevede ca bugetarii pot lucra, fiecare, câte o jumătate de lună.

Referitor la pensii, Ludovic Orban a declarat că s-a dat asigurări că sunt fonduri pentru plata lor. De asemenea, acesta a vorbit și despre redresarea economiei.

Suntem în curs de elaborare a acestui plan. Analizăm toate măsurile restrictive, analizăm toate sectoarele afectate, stabilim un mecanism de evaluare a fiecărei măsuri. (…) Când vom avea o evaluare și un plan bine pus la punct, vă vom anunța. Vom anunța ridicarea restricțiilor cu puțin timp înainte, a spus premierul.

Obligatorie purtarea măștilor de protecție

Premierul a declarat în urmă cu puțin timp că este necesară purtarea măștilor de protecție de către toți elevii și cadrele didactice pentru a nu le pune viața în pericol.

De asemenea, acesta a precizat că activitatea școlară va începe după analizarea contextului epidemiologic. „Se analizeaza care sunt nevoile. Va trebui sa asiguram masti pentru toti copiii si pentru toate cadrele didactice„, a mai spus Orban, joi.

Pe data de 10 martie școlile din România au fost închise după ce pandemia de coronavirus a infectat mii de români. În acest moment 9.710 persoane sunt infectate cu coronavirus și 527 infectați cu noului virus, au murit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: