Redactia.ro
Home » Știri » Prima arestare în cazul tragediei de la Odorheiu Secuiesc! Patronul companiei de construcții a fost luat de poliție și rupe tăcerea: ”Nu am avut cum să pregătim”

Prima arestare în cazul tragediei de la Odorheiu Secuiesc! Patronul companiei de construcții a fost luat de poliție și rupe tăcerea: ”Nu am avut cum să pregătim”

Tragedia de la Odorheiu Secuiesc, în care un perete al internatului Liceului Tamasi Aron s-a prăbușit, provocând moartea unui elev și rănirea altor trei, a condus la prima reținere în acest caz sensibil. Laszlo Sandor, patronul firmei de construcții responsabile de săpăturile în imediata apropiere a internatului, a fost reținut pentru 24 de ore în urma anchetei.

Tragedia, petrecută în urmă cu două zile, a provocat moartea unui elev de 17 ani și rănirea altor trei persoane. Ancheta inițială a relevat că firma condusă de Laszlo Sandor nu ar fi respectat cotele prevăzute în proiect, conform informațiilor obținute de surse judiciare citate de News.ro. Aceasta a condus la deschiderea unui dosar penal împotriva patronului, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Patronul firmei de construcții a fost arestat

Anchetatorii au subliniat importanța investigației pentru determinarea exactă a circumstanțelor care au condus la prăbușirea peretelui și la pierderea vieții unui tânăr, precum și la rănirea altor trei elevi. În contextul acestei tragedii, întrebările despre responsabilitatea legală și etică a patronului firmei devin cruciale.

”La data de 19 decembrie 2023, în urma audierii mai multor persoane, faţă de administratorul firmei ce executa lucrări, la fundaţia internatului unui liceu din municipiul Odorheiu Secuiesc, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore”, conform autorităților.

Ce declarații a făcut Laszlo Sandor

Laszlo Sandor, în cursul audierilor din ziua de marți, a declarat că nu era conștient de faptul că lucrările desfășurate de firma sa puneau în pericol clădirea școlii. Acesta a argumentat că săpăturile s-au efectuat cu ajutorul unui excavator și că prăbușirea peretelui s-a produs în doar câteva secunde, fără a simți vibrații ale clădirii după ce excavatorul a început să sape.

”Nu am avut cum să pregătim. Nu ştiam că sunt copii înăuntru. Noi de afară am pus că nu intră nimeni. Îmi pare rău! Este problemă mare. A murit un băiat”, a declarat Laszlo Sandor, la Antena 3.

Cu toate acestea, declarațiile lui Laszlo Sandor au stârnit controverse și îngrijorări în comunitate. Faptul că patronul firmei nu știa despre prezența copiilor în clădire a generat indignare și suspiciuni cu privire la respectarea normelor de securitate în timpul execuției lucrărilor de construcție. În plus, neconformitatea cu cotele stabilite în proiect a ridicat semne de întrebare cu privire la competența și profesionalismul firmei implicate.

”Colegul numai a văzut că de sus cade nişte tencuială. Apoi s-a văzut că vine tot afară. Au fost trei, maxim cinci secunde până când zidul s-a prăbuşit”, a mai explicat patronul firmei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: