Redactia.ro
Home » Știri » „Prima Casă” devine „O familie, o casă”. Ce schimbări presupune

„Prima Casă” devine „O familie, o casă”. Ce schimbări presupune

Toți cei interesați în achiziționarea unui imobil prin programul „Prima casă” vor avea o surpriză să afle că programul a fost schimbat. Potrivit unui proiect de lege aprobat miercuri, Senatul a decis ca „Prima casă” să devină ”O familie, o casă”.

„Prima Casă” a devenit „O familie, o casă”. Modificări

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a propus schimbarea programului „Prima Casă„ pentru a reduce cu un punct procentual dobânda creditului garantat familiilor cu doi ori mai mulți copii.
Astfel, potrivit modificărilor, programul are de acum un prag de venit. La data solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului împreuna cu soţul sau soţia, după caz, nu pot depăşi valoarea de 4.500 lei.

În cazul familiilor cu doi ori mai mulți copii, la data solicitării creditului garantat veniturile nete lunare ale familiei nu trebuie să depășească valoarea de 7.000 de lei.

Ce avans se percepe în cazul noului program

Ca și până acum, avansul minim va fi de 5 % din prețul de achiziție al locuinței. O valoare maximă a unei locuințe nu poate depăși 70.000 de euro, echivalent în lei la cursul BNR disponibil în momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare. Valoarea de finanțare garantată este de maximum 66.500 de euro / echivalent în lei potrivit ZF.ro.

Se acordă subvenții de dobândă în cazurile:

Familiile cu un singur copil vor beneficia de reducerea cu 0,5 puncte procentuale a ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata programului. Familiile cu doi ori mai mulți copii vor beneficia de o reducere cu 1 punct procentual a ratei dobânzii creditului.

Proiectul a fost adoptat, miercuri, în Senat. rmează să fie supus votului în Camera Deputaților pentru o decizie definitivă. Proiectul a strâns 72 de voturi „pentru” și 10 abțineri.

Citește și Curs valutar 18 septembrie 2019

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: