Redactia.ro
Home » Știri » Prima imaginie cu Prințul Paul după ce a fost prins în Malta! Cum ar putea fi adus în țară FOTO

Prima imaginie cu Prințul Paul după ce a fost prins în Malta! Cum ar putea fi adus în țară FOTO

GALERIE FOTO (2) Primele imagini cu Prințul Paul după ce a fost prins în Malta! Cum ar putea fi adus în țară 

Prințul Paul al României a fost surprins recent de camerele de luat vederi în Malta, la scurt timp după ce a fost reținut de către autoritățile locale. Acest eveniment vine la patru ani distanță de la momentul în care a fugit din țară, încercând să evadeze de condamnarea primită în celebrul dosar Ferma Băneasa. Alături de el se afla soția sa, Lia, iar momentul surprins a fost într-un resort de lux dintr-o stațiune turistică.

Prima imaginie cu Prințul Paul după ce a fost prins în Malta

Reținerea lui Prințul Paul în Malta vine după ce magistrații din Franța au respins cererea de extrădare a acestuia, menținând totuși mandatul european de arestare emis pe numele său. Astfel, această nouă captură ridică întrebări legate de procedurile legale care urmează să fie aplicate pentru aducerea sa în țară și executarea pedepsei de 3 ani și 4 luni de închisoare.

Conform informațiilor furnizate de autoritățile române, Ministerul Justiției a început deja procedurile pentru extrădarea Prințului Paul și a trimis documentele necesare pentru a obține acest lucru. Dacă acesta cooperează și acceptă să colaboreze cu autoritățile române, procesul de predare ar urma să fie realizat în regim de urgență.

Cum ar putea fi adus în țară

Potrivit declarațiilor oficiale, Prințul Paul ar putea fi adus în țară într-un interval de maximum 24 de ore de la primirea și validarea documentelor de către autoritățile din Malta. În cazul în care acesta se opune extrădării, se va demara o procedură mai complexă, care ar putea dura până la 180 de zile, timp în care instanțele vor analiza cazul în detaliu.

Această reținere în Malta reprezintă a doua încercare a autorităților române de a aduce pe Prințul Paul în țară pentru a-și executa pedeapsa. În urmă cu trei săptămâni, instanța din Franța a respins cererea de extrădare, generând controverse legate de constituirea corectă a completului care l-a condamnat definitiv pe acesta.

România a contestat decizia instanței franceze, însă o eroare procedurală a împiedicat în final motivarea contestației, ceea ce a dus la menținerea protecției acordate Prințului Paul în Franța. Cu toate acestea, greșeala sa a fost că a părăsit teritoriul francez și a mers în vacanță în Malta, unde a fost reținut de autorități.

Sursa foto: Observator

În acest context, rămâne de văzut cum vor evolua procedurile legale în cazul Prințului Paul al României și dacă acesta va fi adus în țară pentru a-și executa pedeapsa în dosarul Ferma Băneasa.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: