Redactia.ro
Home » Știri » Prima reacție a iubitului tinerei care a fost omorâtă de urs la Bușteni. „Totul a fost neașteptat”

Prima reacție a iubitului tinerei care a fost omorâtă de urs la Bușteni. „Totul a fost neașteptat”

Pe 9 iulie 2024, o întâmplare șocantă a avut loc pe traseul montan Jepii Mici din Bușteni, unde Maria Diana, o tânără de 19 ani din Iași, a fost ucisă în chinuri groaznice de un urs. Martor la această tragedie a fost iubitul ei, care a încercat fără succes să alunge fiara și să salveze viața tinerei.

Viață curmată de urs

Maria Diana și partenerul ei au pornit în acea dimineață pe un traseu frecventat de iubitorii de munte din Masivul Bucegi. Inițial, plănuiseră să se aventureze pe un alt traseu, însă tânăra a insistat să meargă spre cascada Urlătoarea. În timpul drumeției, în timp ce se aflau pe o potecă, ursul a atacat-o pe neașteptate, târând-o într-o prăpastie.

Lupta disperată a iubitului

Prietenul Mariei Diana a încercat în zadar să sperie și să îndepărteze ursul, însă animalul a devenit din ce în ce mai agresiv. Într-un final, acesta a apelat la numărul de urgență 112, cerând ajutor și explicând că fata a fost atacată de urs și târâtă într-o râpă.

Intervenția autorităților

Salvatorii s-au mobilizat rapid și au ajuns la fața locului, însă recuperarea trupului fetei a fost extrem de dificilă din cauza prezenței continue a ursului, care se afla la doar 10-15 metri de cadavru. După mai multe ore de încercări nereușite, autoritățile au decis să împuște animalul pentru a putea recupera corpul tinerei.

Prima reacție a iubitului

După tragedie, iubitul Mariei Diana a fost interogat de anchetatori. Încă în stare de șoc, acesta a povestit cum a încercat minute în șir să alunge ursul, dar fără succes. „Am luptat cu disperare, dar nu am putut face nimic. Aș fi preferat să fiu eu în locul ei”, a mărturisit el, profund afectat de pierderea suferită.

”Inițial am vrut altceva, dar ea a zis să facem traseul ăsta, am zis că urcăm la cascadă, să avem o după amiază minunată. A fost neașteptat, am încercat să sperii ursul, dar nenorocirea s-a întâmplat. Preferam să fiu eu”, a spus iubitul Dianei, potrivit știrileprotv.ro.

Tragedia din Bușteni a zguduit întreaga comunitate, subliniind pericolele reale ale întâlnirilor cu animalele sălbatice în zonele montane. Maria Diana era o tânără plină de viață, iubitoare de natură, iar pierderea ei în asemenea circumstanțe tragice a lăsat un gol imens în inimile celor care o cunoșteau.

Acest incident tragic atrage atenția asupra necesității unor măsuri de siguranță mai stricte pe traseele montane frecventate de turiști. Autoritățile locale și administratorii parcurilor naturale sunt îndemnați să implementeze programe de educare și informare pentru turiști, precum și să asigure prezența echipelor de intervenție rapidă în caz de urgență.

Pierderea Mariei Diana a avut un impact devastator asupra familiei și prietenilor săi. Tatăl ei a declarat că Diana era o fată plină de viață, care iubea natura și munții. „Nu pot să cred că nu mai este printre noi. Diana era lumina ochilor noștri și ne va lipsi enorm”, a spus acesta.

Detaliile înfiorătoare ale tragediei din Bușteni, în care Maria Diana a fost ucisă de un urs, evidențiază riscurile și pericolele cu care se confruntă turiștii în zonele montane. Incidentul subliniază necesitatea unor măsuri mai stricte de siguranță și educare pentru a preveni astfel de tragedii în viitor. Pierderea Mariei Diana este o amintire dureroasă a fragilității vieții și a importanței protecției în fața naturii sălbatice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: