Redactia.ro
Home » Știri » Prima reacție din PSD la acuzațiile lui Klaus Iohannis

Prima reacție din PSD la acuzațiile lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a susținut, joi, o declarație de presă la Palatul Cotroceni, în care a vorbit despre explozia mare de noi infectări de coronavirus din România. Șeful statului a dat vina pe PSD pentru această situație și spune că social-democrații au făcut „harcea parcea puțina legislație pe care o avem”.

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a avut prima reacție din partea social-democraților la acuzațiile făcute de președinte. Reprezentantul PSD a spus că Iohannis a fost „teatral” și că nu are soluții la criza sanitară provocată de coronavirus.

Teatral, cu PSD-ul în gură. Încearcă să-și motiveze sau să ascundă ce nu a făcut guvernul care este la manșă. Invocă chestiuni care nu au legătură cu realitatea sanitară. Nu poate să răspundă decât prin acuze. În loc de PSD, dacă aș scoate PSD și l-aș ruga să înlocuiască cu soluție, nu o are. Este tragic”, a spus Aurelian Bădulescu, la Digi24.

Bădulescu: „Asta este o utopie”

El a spus că situația actuală „este rezultatul unei proaste administrări, măsurile nu au fost contemporane cu situația reală” și că „acum suntem cu toții nevoiți să luăm măsurile care se impun”. „Poate să spună orice, când vrei să creezi o criză trebuie să ai și produsele necesare. Cât ești în opoziție nu ai ce criză să creezi prin discurs public”, a adăugat viceprimarul PSD al Capitalei, potrivit digi24.ro.

La mențiunea că președintele făcea referire la tergiversările din Parlament, Bădulescu a răspuns că „asta este o utopie, după ce CCR s-a pronunțat, în toată perioada de asteptare erau alte instrumente care se puteau folosi”. „Ce măsuri imediate au luat în acea perioadă? Când vedeai că lucrurile se îngroașă pe litoral, trimiteai toată poliția română. Apoi, există ordinul de prefect”, a subliniat el.

Romașcanu: „Iohannis a pierdut și controlul rațiunii”

„Iohannis a pierdut și controlul rațiunii. Toată România s-a săturat să audă aceeași placă obosită. Să fie clar: vinovat e Iohannis și Guvernul PNL! Guvernul a scăpat de sub control pandemia. Ei controlează DSP, ISU, Ministerul de Interne. Acest guvern incompetent și criminal e de vină”, a susținut purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.
El l-a acuzat pe Iohannis că apără „acest guvern incompetent şi criminal”, care „a numit la conducerea spitalelor ciocli și chelneri”, susținând că „nu are niciun fel de legătură nimic din ceea ce a făcut PSD cu această gestionare extraordinar de proastă a pandemiei”.

Klaus Iohannis dă vina pe PSD pentru criza sanitară

Trebuie menționat că președintele Klaus Iohannis a acuzat PSD a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice Guvernul. „Ce vedem? PSD începe să tragă de timp și această lege care putea să fie trecută urgent prin Parlament se dezbate timp de două săptămâni, în care pacienți bolnavi pleacă acasă. Nu e nimeni amendat, nimeni carantinat.

Rezultatul putem să-l citim în tabel. E simplu. PSD, cu un cinism inimaginabil, a tras de timp. De ce a făcut acest gest PSD? Dragii mei, explicația e cutremurător de simplă: a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice Guvernul.”, a declarat șeful statului, joi, de la Palatul Cotroceni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: