Redactia.ro
Home » Homepage » PSD: Românii devin ciumaţii Europei, iar pentru asta trebuie să-i mulţumim guvernului Orban!

PSD: Românii devin ciumaţii Europei, iar pentru asta trebuie să-i mulţumim guvernului Orban!

PSD

Reprezentanţii PSD spun că românii devin „ciumaţii Europei”, în contextul în care mai multe state au anunţat restricţii la frontiere pentru cetăţenii români. Ei consideră că Guvernul Orban este responsabil pentru această situaţie, întrucât strategia de luptă contra pandemiei „a eşuat”.

„Românii devin ciumaţii Europei, iar pentru asta trebuie să-i mulţumim guvernului Orban! Dramatic este faptul că strategia lor de luptă contra pandemiei a eşuat, iar românilor li se închid graniţele Europei”, susţin reprezentanţii PSD, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Ei afirmă că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au dus ţara „în zona roşie”. „Pentru a-şi continua furturile din bani publici, Iohannis şi Orban au dus România în „zona roşie”. La asta se pricep! Să distrugă tot – economie, locuri de muncă, nivel de trai”, scrie PSD în postare.

România, pe lista neagră în 13 state europene

Accesul cetățenilor români este restricționat pe teritoriul a 13 state din Uniunea Europeană în contextul numărului mare de noi infectări din România din ultima perioadă. Aceste restricții diferă de la interzicerea totală în Lituania, la obligativitatea a 14 zile de autoizolare în Italia sau necesitatea prezentării unui test negativ pentru COVID 19 în Austria.

„E greu de anticipat dacă vor mai fi și alte state care vor introduce România pe o astfel de listă, dar totul depinde de evoluția epidemiologică din România.”, a declarat ministrul de externe Bogdan Aurescu, potrivit Hotnews.ro.

În total peste 10 state europene au impus restricții cetățenilor români în contextul numărului mare de cazuri de coronavirus. Patru dintre aceste țări (Norvegia, Finlanda, Malta și Lituania) interzic complet accesul pe teritoriul lor cetățenilor români.

Celor patru adăugăm Cipru, Grecia și Austria, care au anunţat că românii vor fi primiţi în interiorul graniţelor doar dacă prezintă un test negativ la noul coronavirus. În schimb, Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia şi Slovacia permit accesul românilor, cu obligativitatea intrării în izolare pentru 14 zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: