Redactia.ro
Home » Știri » Prima tranșă de un milion de vaccinuri vine luna viitoare! Anunțul făcut de Klaus Iohannis

Prima tranșă de un milion de vaccinuri vine luna viitoare! Anunțul făcut de Klaus Iohannis

Prima tranșă de un milion de vaccinuri vine luna viitoare

Klaus Iohannis a declarat joi, în timpul vizitei la Centrul de vaccinare anti-covid-19 că România va primi prima tranșă de un milionde vaccinuri luna viitoare. 

Prima tranșă de un milion de vaccinuri vine luna viitoare

În timpul vizitei la Centrul de vaccinare anti-covid-19 și după o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, președintele Klaus Iohannis a declarat că primii vor fi vaccinați cei din personalul medical care lucrează în spitalele Covid.

Astăzi, în cadrul ședinței CSAT, a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, o campanie de vaccinare care va dura cel puțin câteva luni de zile. Această strategie prevede pașii care se vor face, principiile pe care se bazează și foarte multe alte detalii despre vaccinare. Toate aceste lucruri vor fi prezentate pe larg mâine, la Guvern. În săptămânile și lunile care urmează vom avea o informare permanentă pentru public.

Este foarte posibil ca la începutul anului viitor să beneficiem de prima tranșă de vaccin, cu circa un milion de doze. În prima tranșă va fi vaccinat întregul personal medical și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea este voluntară, este sigură, este eficientă, se face planificat. Este foarte important de știut că aceste tipuri de vaccin sunt sigure, sunt eficiente, sunt la cel mai înalt standard european. Intenția de vaccinare în zona medicală este de circa 80%. Este posibil ca până în vară să terminăm această primă campanie de vaccinare. Am vizitat chiar acum un centru de vaccinare, a declarat Klaus Iohannis.

Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România, discutată în CSAT, va fi prezentată vineri

Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România va fi prezentată în cadrul unei conferințe de presa susținută vineri, începând cu ora 16.00, la Palatul Victoria. Biroul de presă al Guvernului a dat publicității un comunicat în care s-a precizat că strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 va fi prezentată de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV).

Hotărârea privind Strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus a fost adoptată de guvern săptămâna trecută. Aceasta a fost elaborată de către Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, organism interministerial în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului, potrivit stirileprotv.ro.

În document au fost stabilite viziunea, principiile şi modul de acţiune pentru administrarea în România a vaccinurilor anti-COVID-19 autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului. Documentul are la bază atât analiza situaţiei de la nivelul naţional şi european a răspândirii SARS-CoV-2, cât şi analiza situaţiei cazurilor grave şi respectiv a mortalităţii generate de COVID-19. Strategia îşi propune să asigre un mediu favorabil vaccinării, ca politică eficace de prevenţie COVID-19 la nivelul populaţiei României.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: