Redactia.ro
Home » Homepage » Primarul din Tg. Mureș, amendat pentru afirmațiile despre romi

Primarul din Tg. Mureș, amendat pentru afirmațiile despre romi

GALERIE FOTO (2) dorin florea

Primarul din Tg. Mureș a fost amendat cu 10.000 de lei de Consiliul Național de Combatere a Discriminării după declarațiile sale recente despre comunitatea romă.

Dorin Florea a spus că statul trebuie să decidă care cetățeni au voie să facă copii, iar aceștia ar trebui educați instituțional dacă părinții nu au grijă de ei, întrucât mulți membri ai comunității indicate de primar fac copii doar pentru a le încasa alocațiile.

Hotărârea de sancționare cu amendă pentru primarul din Tg.Mureș a fost adoptată cu unanimitate de membrii colegiului CNCD, care a constatat că mesajul lui Dorin Florea încalcă dreptul la demnitate al cetățenilor care aparțin unei clase sociale, respectiv al unei minorități etnice, constituind un dicurs incitator la ură, depășind limitele libertății de exprimare, arată Hotnews.

Edilul a fost amendat de către CNCD cu suma de 10.000 de lei. Dar Florea a declarat faptul că va contesta amenda, considerând faptul că nu a făcut nicio afirmaţie rasistă.

Drama Cristinei Țopescu. Jurnalista ar fi vrut să înfieze o fetiță

„M-am înșelat când mi-am imaginat că mai există un dram de corectitudine, am simțit de mai multe ori că a spune adevărul în România devine un delict. A spune cu adevărat problemele cu care te confrunți nu e pe placul unora, iar CNCD nu va rezolva, astfel, situația.

CNCD reacționează tipic, iar președintele, care a fost pus politic și răspunde la comenzi politice, a avut cuvinte jignitoare la adresa mea, deși nu mă cunoaște. E foarte greu să îți menții o coloană vertebrală dacă ai fost pus politic.

Voi contesta amenda deoarece cred în justețea lucrurilor pe care le-am spus, departe de inepțiile spuse de CNCD, cum că ar fi afirmații rasiste. Eu vorbesc de România reală”, a spus Florea.

Acesta susţine că a primit un număr mare de mesaje de la simpli cetăţeni la o problemă serioasă ridicată şi care l-au încurajat în demersul său.

„Eu nu am vorbit de țigani, ci de persoane care ajung în această situație în care nu pot întreține copiii. Cum să poată așa ceva la 12 sau la 15 ani? Eu știu ce am făcut pentru comunitățile defavorizate, până unde sunt limitele și cât de rău faci unor astfel de oameni oferindu-le bani”, a mai spus Dorin Florea.

Primarul Dorin Florea a pornit de la legea dublării alocației pentru copii și a scris pe Facebook, în urmă cu câteva săptămâni, că viitorii părinți ar trebui să facă dovada unui loc de muncă, a unei situații stabile și a unei locuințe.

„În cazuri excepționale, în care totuși un cuplu care nu îndeplinește condițiile prezentate mai sus va avea un copil, consider că statul va trebui să preia copilul și să-i ofere condițiile corespunzătoare pentru dezvoltare (igienă, educație, hrană). În acest caz, indemnizația nu ar mai fi acordată părinților.

Aceștia vor avea însă posibilitatea de a-și recupera copilul, după ce vor îndeplini condițiile prevăzute mai sus. Cred că nu este cazul să ne gândim să creștem demografia țării cu orice preț. În

România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilități), ci la cei apți de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracționalitate crescută, abandon, lipsă de educație etc”, a scris primarul din Târgu Mureș pe Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini