Redactia.ro
Home » TV » Primele declarații ale lui Nicolae Botgros după ce a ieșit de la ATI: ”Am urlat ca un câine”

Primele declarații ale lui Nicolae Botgros după ce a ieșit de la ATI: ”Am urlat ca un câine”

Celebrul cântăreț Nicolae Botgros a ieșit de la Terapie Intensivă

Nicolae Botgros a ieșit de la Terapie Intensivă unde a stat internat după ce s-a îmbolnăvit de coronavirus, în urmă cu o lună de zile. Potrivit fiului său, Nicolae Botgros mai avea și alte complicații pe lângă Covid-19.

Nicolae Botgros a ieșit din spital

Nicolae Botgros a ieșit din spital după o lună de zile. El a fost internat la Terapie Intesivă din cauză că a avut o formă severă de coronavirus. Potrivit fiului său, dirijorul mai avea și alte complicații pe lângă această infecție. ”Am urlat ca un câine”, mărturisește dirijiorul, potrivit click.ro

Clipe de coșmar în spital

Zilele petrecute la Terapie Intesivă nu au fost prea bune pentru maestrul dirijor. El spune că a urlat de durere și că timp de o lună de zile nu și-a văzut famillia.

Am urlat ca un câine săptămânile astea! Știi cum e să urli ca un câine? În singurătate și izolare totală? Nu mi-am văzut familia, copiii, de o lună… mi-era tare dor de oameni. De oameni îmbrăcați altfel decât medicii. Dar am înțeles că Dumnezeu mă iubește! Aveți grijă de voi!…”, i-a mărturisit Nicolae Botgros jurnalistei Rodica Ciorănică.

După externare, starea maestrului este mai bună, spune ministrul Sănătății din Republica Moldova, Viorica Dumbrăveanu.

„Se atestă o dinamică pozitivă, o dinamică determinată spre însănătoşirea maestrului. Imagistic se atestă reabsorbţia inflamaţiei pulmonare, saturaţia este bună. Statutul psihologic al maestrului este unul pozitiv. Tactica de tratament a maestrului și nu doar, a fost coordonată și cu Spitalul Universitar din Paris care a confirmat tratamentul corespunzător”, a spus Viorica Dumbrăveanu, potrivit deschide.md

În urmă cu o lună, fiul maestrului dirijor făcea anunțul că tatăl său, Nicolae Botgros s-a îmbolnăvit de coronavirus. Totodată, el a precizat că mai mulți membri ai Orchestrei Naționale de Muzică Populară „Lăutarii” au fost depistați pozitiv și a precizat că starea de sănătate a tatălui său este una stabilă, deși au apărut o serie de complicații.  Artistul a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Chișinău.

„Mai mulţi din orchestră sunt testaţi pozitiv. Tata tot e la spital, starea de sănătate e stabilă, dar are nişte complicaţii. Multe nu ştiu pentru că ei sunt izolaţi acolo, fără telefoane şi vorbim uneori cu şeful secţiei”, a declarat Corneliu Botgros.

Prezentatoarea emisiunii ”O dată-n viață”, Iulian Tudor a fost profund marcată de vestea că Nicolae Botgros era infectat cu coronavirus. Acesta lucra în cadrul celebrei emisiuni.

”Maestre, de 2 săptămâni vă vorbesc cu sufletul. Şi ştiu că mă auziţi…hai, maestre, luptaţi!  Luptaţi cu forţa aceea extraordinară cu care ardeţi în scenă…cu toată energia care vă face unic şi care vă înalţă acolo unde puţini au şansa de a ajunge…de a înţelege! Luptaţi pentru viaţă aşa cum aţi luptat mereu pentru artă! Cu toată fibra fiinţei! Hai, maestre, că v-aşteaptă românii! Dacă LĂUTARUL tace, o să tacă şi sufletele oamenilor”, este mesajul emoționant al Iulianei Tudor postat pe rețelele de socializare.

Nicolae Botgros are 65 de ani și este un violonist celebru. Este originat de peste Prut. Acesta s-a născut  în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Pentru abilitatea sa excelentă ca violonist, Nicolae Botgros a fost numit opt ani mai târziu conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: