Redactia.ro
Home » Monden » Primele declarații ale trupei Coldplay după incidentul de pe Arena Națională. Ce au spus britanicii despre Babasha

Primele declarații ale trupei Coldplay după incidentul de pe Arena Națională. Ce au spus britanicii despre Babasha

Membrii trupei Coldplay s-au declarat extrem de afectați de reacția publicului după momentul controversat din timpul concertului de pe 12 iunie, când aproximativ o treime din spectatorii de pe Arena Națională l-au huiduit pe artistul român Babasha. Invitat de britanici pe scenă, piesa cântată de Babasha alături de Chris Martin a stârnit reacții negative puternice din partea publicului, fiind asemănată cu o manea. Muzicienii se tem acum de reacțiile care ar putea urma în contextul celui de-al doilea concert programat pentru această seară.

Reacția publicului și impactul asupra trupei Coldplay

La finalul piesei, Chris Martin a îmbrățișat călduros pe Babasha, încercând să tempereze situația tensionată. Totuși, concertul a continuat într-o atmosferă mai puțin entuziastă, Chris fiind vizibil mai puțin interactiv cu publicul. După eveniment, ajunși la hotel, starea de șoc s-a extins la toți membrii trupei și la echipa lor, conform surselor din rândul organizatorilor.

Aseară, la primul concert, Chris și colegii săi au fost șocați. Au auzit imediat fluierăturile violente ale unei părți a publicului contra băiatului invitat de Chris Martin pe scenă, și care a cântat o manea. S-au întrebat ce se întâmplă. Ei au continuat profi concertul, dar au fost afectați. După, au stat ore în șir discutând despre ce e de făcut”, a explicat unul dintre oamenii din echipa de organizare, sub condiția anonimatului, pentru Hotnews.

Coldplay și momentele speciale din turneul Music of the Spheres World Tour

Concertele din turneul Music of the Spheres World Tour sunt cunoscute pentru momentele speciale în care Chris Martin invită pe scenă oameni obișnuiți sau artiști tineri. De exemplu, The Guardian a descris un astfel de moment de la Perth, Australia, ca fiind „cea mai emoționantă secvență a serii”, când Chris a cântat alături de o adolescentă care a supraviețuit cancerului.

La concertul din București, au existat două astfel de momente. Publicul a aplaudat când o tânără a fost invitată să cânte alături de liderul Coldplay, dar reacțiile s-au schimbat drastic când Babasha a urcat pe scenă. Huiduielile și fluierăturile din public au fost atât de intense încât Chris Martin și colegii săi au fost vizibil afectați.

Reacțiile după concert și așteptările pentru următorul spectacol

După concert, Coldplay au încercat să înțeleagă reacția publicului român. La hotelul Marmorosch, unde aveau planificată o întâlnire cu mai mulți artiști români, trupa a discutat îndelung despre incident. Tudor Giurgiu, regizor prezent la concert și la întâlnirea de la hotel, a relatat că l-a văzut pe Chris Martin „vizibil cătrănit”. Giurgiu a criticat reacția exagerată a unei părți din public, subliniind că a striga insulte rasiste sau a cere cu violență ca artistul să coboare de pe scenă este inacceptabil.

Mi s-a părut hiper exagerat ce s-a întâmplat. Una e să nu-ți placă muzica, chiar să fluieri, OK. Altceva e să strigi: „Dă-te jos, ți…”, cum mi s-a povestit că s-a strigat, chiar de lângă scenă”, a spus regizorul Tudor Giurgiu.

Joi dimineață, Laura Coroianu, liderul Emagic, care a organizat venirea Coldplay la București, nu a răspuns solicitărilor redacției HotNews.ro referitoare la starea trupei și la posibilitatea ca Babasha să mai fie invitat în seara următoare. Accesul presei pe Arena Națională pentru a discuta cu organizatorii a fost blocat.

Recitalul Coldplay din această seară începe la ora 20:30, dar, conform experienței din prima seară, spectatorii pot calcula aproape o oră din momentul în care stau la coadă în preajma Arenei Naționale și până ajung în tribună. Rămâne de văzut dacă reacțiile publicului vor fi mai pozitive în această seară și cum va gestiona trupa situația delicată creată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: