Redactia.ro
Home » Știri » Primele imagini cu craterul apărut în zona Gării de Nord a Capitalei care a dat traficul peste cap. Din ce cauză s-a surpat asfaltul FOTO

Primele imagini cu craterul apărut în zona Gării de Nord a Capitalei care a dat traficul peste cap. Din ce cauză s-a surpat asfaltul FOTO

GALERIE FOTO (4) Primele imagini cu craterul apărut în zona Gării de Nord a Capitalei care a dat traficul peste cap. Din ce cauză s-a surpat asfaltul pe strada Witting

Haosul s-a instalat în inima Capitalei odată cu apariția unui crater imens în asfaltul străzii Witting, lângă Gara de Nord. Ce părea a fi o zi obișnuită pentru locuitorii și participanții la trafic s-a transformat brusc într-un adevărat coșmar în trafic. Iată detaliile!

Din ce cauză s-a surpat asfaltul

Reprezentanții de la APA NOVA, responsabili cu infrastructura de apă și canalizare, au confirmat că surparea asfaltului a avut loc din cauza unor defecțiuni la o conductă care transporta apa uzată. Această problemă neașteptată a generat un blocaj major în zonă, afectând atât traficul rutier, cât și transportul în comun, potrivit observatornews.ro.

Primele imagini cu craterul apărut în zona Gării de Nord a Capitalei care a dat traficul peste cap

Muncitorii au intervenit prompt pentru a evalua și remedia situația. Lucrările în curs vizează stabilirea exactă a deficienței conductei afectate și remedierea acesteia. În timpul intervenției, traficul a fost restricționat pe întreaga lungime a străzii Witting, iar mijloacele de transport în comun au fost redirecționate pentru a evita zona afectată.

Chiar dacă eforturile sunt susținute pentru a minimiza disconfortul și pentru a readuce circulația la normal cât mai curând posibil, locuitorii și șoferii sunt sfătuiți să își planifice traseele cu atenție și să aibă răbdare în fața situației actuale. Este de așteptat ca lucrările să fie finalizate până la sfârșitul zilei, iar traficul să revină la normal treptat, conform sursei citate.

„Serviciile de preluare și transport ale apei uzate și pluviale nu vor fi întrerupte, însă, ca urmare a complexității lucrării și pentru prevenirea oricăror potențiale incidente, compania a decis, de comun acord cu Societatea de Transport București (STB), devierea traficului STB de pe Strada Witting.”, arată Apa Nova.

Lucrările sunt estimate a fi finalizate în cursul serii zilei de 13.05.2024.

„Echipele operaționale lucrează dedicat la desfășurarea acestei lucrări, încercând să reducă la minimum intervalul în care participanții la trafic sunt afectați.”, completează sursa citată.

Acest incident subliniază importanța unei infrastructuri adecvate și a unui plan de intervenție eficient în fața unor astfel de situații neprevăzute.

 

Apa Nova organizează cea de-a doua ediţie a proiectului „Natura dintre ape”

Apa Nova își intensifică eforturile pentru educația ecologică și sustenabilitate prin a doua ediție a proiectului „Natura dintre Ape”

Într-o epocă în care grija pentru mediu și sustenabilitatea devin tot mai importante, Apa Nova București, o companie Veolia, își reafirmă angajamentul pentru educația ecologică prin organizarea celei de-a doua ediții a Olimpiadei „Natura dintre Ape”. Această competiție școlară, dezvoltată în parteneriat cu platforma educațieprivată.ro, își propune să inspire și să educe tinerele generații cu privire la importanța biodiversității și la responsabilitatea față de viitorul planetei.

Olimpiada „Natura dintre Ape” este destinată elevilor din clasele II – VII și va avea loc pe platforma online www.brio.ro/naturadintreape. Competiția este structurată în trei etape:

  1. Etapă de înscriere: 09.05.2024 – 07.06.2024 (primele 100 de înscrieri sunt eligibile pentru etapa finală)
  2. Competiție școlară online: 08.06.2024
  3. Festivitate de Premiere: 15.06.2024

Directorul General al Apa Nova București, Mădălin Mihailovici, subliniază importanța inițiativei:

„Olimpiada „Natura dintre Ape” este mai mult decât o competiţie; este un demers educaţional ce îmbină cunoştinţele teoretice cu aplicarea practică în domeniile biodiversităţii, schimbărilor climatice şi practicilor sustenabile. Am susţinut şi vom susţine permanent iniţiative care contribuie la educaţia de calitate în armonie cu natura, cu scopul prezervării biodiversităţii .

Prin acest concurs şcolar, ne manifestăm încă o dată angajamentul pentru gestionarea responsabilă a resurselor naturale susţinând o transformare ecologică reală”, a declarat Mădălin Mihailovici, Director General Apa Nova Bucureşti, relatează bursa.ro. 

Participanții la competiție au șansa de a câștiga premii atractive, inclusiv vouchere eMAG în valori de până la 2.000 de lei, experiențe la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa și kituri-cadou pentru explorarea biodiversității locale. De asemenea, cadrele didactice sunt recompensate pentru implicarea lor în educația ecologică a elevilor.

Oana Dimofte, fondatoare a platformei Educație Privată, exprimă entuziasmul pentru inițiativa „Natura dintre Ape”:

„În zilele noastre, sensibilitatea faţă de problemele de mediu este tot mai pronunţată, iar noi răspundem la această provocare prin proiectul «Natura dintre Ape». Acest program le oferă tinerilor nu doar şansa de a se angaja în activităţi de protecţie a naturii, ci şi de a deveni lideri ecologici în propriile lor comunităţi. Suntem dedicaţi să amplificăm interesul pentru practici sustenabile, aspirând să integrăm aceste valori în toate sectoarele societăţii, contribuind astfel la o lume mai verde şi mai conştientă de impactul uman asupra planetei”, a mai declarat Oana Dimofte, fondatoare Educaţie Privată.

Prin Olimpiada „Natura dintre Ape”, Apa Nova și partenerii săi evidențiază importanța educării și implicării tinerilor în protejarea mediului înconjurător, oferindu-le o platformă pentru a deveni lideri ecologici și pentru a contribui la crearea unei societăți mai sustenabile și mai responsabile față de natură.

 

Sursa foto: observatornews.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: