Redactia.ro
Home » Monden » Primele imagini cu palatul lui Vladimir Putin. Opulența din poze a lăsat tot globul cu gura căscată

Primele imagini cu palatul lui Vladimir Putin. Opulența din poze a lăsat tot globul cu gura căscată

GALERIE FOTO (10)

Fundația fondată de disidentul rus Alexei Navalnî a publicat recent imagini capturate cu o cameră ascunsă din interiorul palatului atribuit lui Vladimir Putin. Fotografiile și videoclipurile arată un nivel de lux impresionant, confirmând suspiciunile conform cărora palatul ar fi pregătit special pentru președintele rus.

Istoricul investigației

După ce investigația din 2021 a dezvăluit existența palatului, omul de afaceri Arkadiy Rotenberg, un prieten al lui Putin, a declarat că edificiul îi aparține și că intenționează să îl transforme într-un hotel. Totuși, potrivit Fundației Anticorupție din Rusia, la mai bine de trei ani de la această declarație, hotelul promis nu a fost deschis. În schimb, palatul pare să fi fost finalizat și pregătit pentru președinte, fără semne de activitate hotelieră.

Vă vom invita într-o excursie unică. Avem aproape patru ore de video din interiorul fiecărei camere a palatului lui Putin. Din interiorul celei mai secrete și păzite clădiri din țară. Dormitoare, birouri cu linii de comunicații guvernamentale, săli de sport și chiar o capelă, unde vom aprecia adevărata amploare a nebuniei sale și vom vedea că Putin se roagă singur. Astăzi vom pătrunde literalmente în casa lui Putin și vă vom arăta cine este el cu adevărat – un bătrân dictator nebun care, chiar și în timpul războiului început, nu se poate opri și continuă să-și construiască un palat.”, arată mesajul investigatorii de la Fundația Anticorupție.

Facilități de lux și planuri interne

Palatul de pe Capul Idokopas dispune de o piscină interioară și una exterioară, un SPA și o sală de spectacole. În apropiere, există chiar și un patinoar subteran, deoarece Vladimir Putin este pasionat de hochei. Jurnaliștii de investigație au obținut planurile clădirii, care confirmă faptul că palatul este pregătit pentru președintele rus. Biroul din interior este mobilat în stilul caracteristic birourilor lui Putin, reflectând luxul și atenția la detalii.

Palatul are o valoare estimată de aproximativ un miliard de euro. Decorul interior este la fel de extravagant, „sala de lectură” fiind înfrumusețată cu două candelabre de cristal Baccarat, fiecare valorând aproximativ 1 milion de dolari. Aceste detalii sugerează un nivel de opulență extraordinar, care contrazice ideea unui hotel public.

Primii ani în politică și consolidarea puterii

Vladimir Putin, o figură controversată pe scena politică globală, a dominat politica rusă pentru mai bine de două decenii. Cunoscut atât pentru manevrele sale diplomatice cât și pentru controlul strict asupra țării, Putin rămâne un lider polarizant, influențând echilibrul de putere la nivel mondial.

Putin și-a început cariera politică în Sankt Petersburg, unde a ocupat diverse funcții în administrația locală. Cariera sa a luat avânt când a fost numit în 1999 de către președintele Boris Elțin ca prim-ministru. Ascensiunea sa rapidă a culminat cu preluarea funcției de președinte interimar la sfârșitul acelui an, devenind președinte cu drepturi depline în martie 2000.

De-a lungul anilor 2000, Putin a consolidat puterea printr-un control strict al mass-media și prin reducerea autonomiei guvernelor regionale. A revitalizat economia Rusiei prin naționalizarea resurselor energetice și creșterea influenței statului în sectoare cheie. Reformele sale au dus la stabilitate economică, dar și la îngrădirea libertăților civile și politice.

După două mandate consecutive de președinte (2000-2008), Putin a devenit prim-ministru în timpul președinției lui Dmitri Medvedev. În 2012, Putin a revenit la președinție pentru un nou mandat, prelungit ulterior până în 2024. Modificările constituționale aprobate în 2020 îi permit să rămână la putere până în 2036, extinzându-i practic domnia.

Politica externă agresivă

În plan extern, Putin a devenit cunoscut pentru politica sa agresivă, demonstrată prin anexarea Crimeei în 2014 și implicarea în conflictul sirian. Prin acțiuni menite să extindă influența Rusiei, el a testat limitele diplomației internaționale, ceea ce a dus la sancțiuni economice și izolare diplomatică.

Regimul Putin s-a confruntat cu proteste și opoziție, dar le-a contracarat prin arestări, intimidare și controlul mass-media. Figuri proeminente precum Alexei Navalnî au fost în repetate rânduri înlăturate, iar participarea civică a fost limitată prin legi restrictive.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: